Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti

95 yaşındaki eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Son dakika haber... Vatikan'dan yapılan açıklamada Papa 16. Benedict'in 95 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

PAPA DUA İSTEMİŞTİ

Papa Francis, Çarşamba sabahı yaptığı genel konuşmanın sonunda inananlardan kendisi için dua etmelerini isteyerek, doğum adı Joseph Ratzinger olan selefinin "çok hasta" olduğunu açıkladı.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, eski Papa'nın sağlık durumunun yaşı nedeniyle "son saatlerde kötüleştiği" belirtilmişti.

Yaklaşık 600 yıl sonra istifa eden ilk papa olan Benedict, 2013 yılında Papa olmayı bıraktıktan sonra Vatikan'da yaşamaya başladı.

DHA

PAPA 16. BENEDİCTUS KİMDİR?

1927’de Almanya’da dünyaya gelen, gerçek adıyla Joseph Ratzinger, 2005-2013 yılları arasında Papa olarak görev yaptı. Bu göreve seçildiğinde 78 yaş ile en yaşlı papalardan olan Ratzinger, bundan yaklaşık 8 yıl sonra ‘ilerleyen yaşını’ gerekçe göstererek istifa etti.

Papaların ölene kadar görevde kalma geleneğini yaklaşık 600 yıl sonra bozan ilk papa Ratzinger oldu ve bu kararla Katolik dünyasında şok etkisi yarattı.

‘Emekli Papa’ unvanını alan Ratzinger, bundan sonra da Vatikan’da yaşamayı ve papalara özel beyaz kıyafet giymeyi sürdürdü. Mater Ecclesiae Manastırı’nda yaşayan eski papayı sık ziyaret eden kişilerden olan ve biyografisini de yazan Peter Seewald 2020’de de Ratzinger’in sağlık durumunun kötü olduğunu söylemişti.

Gelenekselci, dogmalara bağlı bir Papa olarak hatırlanan 16. Benedictus, bu göreve gelmeden önce engizisyonun devamı sayılan İnanç Doktrini Kurulu’nun başkanlığını yapmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber