Ermenistan'da Türk Bayrağı yaktılar

Ermenistan'da Türk düşmanlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Son olaylar, Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin "Türkiye'ye karşı yaklaşımımızı gözden geçirelim" demesi üzerine patlak verdi. Protestolarda Türk Bayrağı dahi yakıldı.

Son Güncelleme:

Ermenistan'da Türkiye nefreti yeniden kendini gösterdi. Protesto eyleminde Türk Bayrağı yakıldı. Gösteriyi, radikal milliyetçi Taşnaksütyun Partisi düzenledi.

Türkiye karşıtları Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri'nin açıklamalarından sonra sokaklara döküldü. Armen Grigoryan, Türkiye’yi düşman devlet olarak görüp görmediğine ilişkin soruyu yanıtlarken ılımlı konuştu. 2. Karabağ Savaşı sonrası, Türkiye'ye karşı yaklaşımın gözden geçirilmesini önerdi. Bu sözler, Türkiye düşmanı Taşnaksütyun'u harekete geçirdi.

NEFRET SLOGANLARI

Grigoryan'ın adeta Türkiye'nin Erivan Büyükelçisi gibi davrandığı öne sürüldü. Ermenistan Güvenlik Konseyi'ni de Türkiye Büyükelçiligi'ne çevirdiği iddia edildi. Ardından soluğu sokakta aldılar. Erivan'daki Güvenlik Konseyi binası önünde protesto düzenlendi. Nefreti körükleyen sloganlar dikkat çekti. 

"Türkiye ile siyasi mücadelede silahı bırakmak başarısızlığa mahkum olur" mesajı veri̇ldi. 2. Karabağ Savaşı'ndan sonra, Türkiye ile Azerbaycan, bölgesel barışı kalıcı hale getirmek için iyi niyet adımı attı. Güney Kafkasya'da ulaşım kori̇dorlarının açılması için harekete geçildi. Hatta 6'lı ulaşım projesine Ermenistan da davet edildi.

Ancak savaşta uğradığı ağır hezimeti atlatamayan Ermenistan, geleceğe bakamıyor. Taşnaksütyun gibi Türk düşmanı partiler durumu fırsata çevirme peşinde. Bölgesel işbirliğinde yapıcı gündemi savunanlar vatan haini ilan ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber