Erdoğan'la Putin arasında 'antikor' diyaloğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. İki lider arasında antikor sayısı ile ilgili yaşanan diyalog ise dikkat çekti. Putin’in antikor sayısını 15, 16 olarak söylemesinin ardından Erdoğan, “Benimki binin üzerinde” dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından iki lider arasında antikor sayısı ile ilgili bir diyalog yaşandı.

Putin'in antikor sayısını 15, 16 olarak söylemesinin ardından Erdoğan, "Benimki binin üzerinde" dedi.

Erdoğan'ın bunun düşük bir seviye olduğu yorumu yapması üzerine ise Putin, “Farklı yöntemlerle hesaplama yapılıyor. Vücudumdaki antikor seviyesinin yüksek olduğunu söylediler. Çevremde otuza yakın kişi koronavirüse karşı zamanında aşı olmadıkları hastalandı. Sabahtan akşama dek tüm gün beraber çalıştığım yardımcım hastalandı. Benim ise antikor seviyem yüksek. Tanrıya şükür, hastalık bana uğramadan geçip gitti. Koronavirüs ile enfekte olmuş biriyle tüm günümü geçirmem rağmen hasta olmadım. Siz de güçlendirici doz yaptırma zamanınız gelince bu dozu vaktinde ve Sputnik V aşısı ile yaptırın” dedi.

Daha sonra, Erdoğan’ın güçlendirici dozun kendisine uygulandığını söylemesi üstüne Putin, “O zaman bir sonraki sefere” dedi.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber