Erdoğan sorusu yöneltilen Trump: Şaşırdım!

Dün Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i Beyaz Saray'da kabul eden ABD Başkanı Donald Trump, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan sorusuna "Şaşırdım" yanıtı verdi

Son Güncelleme:

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi kararını savunan Trump, Süleymani'nin Irak'ta Hizbullah'ın tepe yöneticisi ile seyahat ettiğini ve "kötü planlar" yaptığını, Süleymani'nin Barack Obama döneminde "terörist" kategorisinde tanımlandığını ve geçmişini iyi bildiklerini belirterek, yaptıkları işten emin olduklarını dile getirdi.

Süleymani'nin ortadan kaldırılmasıyla hem kendilerine hem de birçok ülkeye "büyük bir iyilik" yaptıklarını savunan Trump, "ABD, İran'dan gelebilecek herhangi bir karşı saldırıya cevap vermeye hazırdır ve bu olursa karşılığını vereceğiz." dedi.

Diğer yandan Trump, bir soru üzerine, Libya konusunda ilgili ülke liderleriyle görüştüğünü, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kısa süre önce konuştuğunu aktardı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın provokatif olduğunu" savunurken, Trump bu hususta bir yorumda bulunmadı. 

Trump'a bir gazetecinin "Siz Süleymani için canavar diyorsunuz, dostunuz Erdoğan ise şehit diyor" sorusuna ABD Başkanı Trump, "Herkesin kendi görüşüdür. Yüzde 100 buna katılmıyorum. Gözetmesi gereken bir kamuoyu var. Kendisi açısından böyle bir sebebi olabilir. Böyle söylediğini duyduğuma şaşırdım. Ama olsun" yanıtını verdi.

Sonraki Haber