Gazze'den Tel Aviv'e roket saldırısı

Yeni yılın ilk saniyelerinde El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi etrafındaki İsrail şehirlerine bombardıman başlattı. Atılan roketlerin Demir Kubbe tarafından etkisiz hale getirildiği anlar görüntülendi.

Son Güncelleme:

Yeni yılın ilk saniyelerinde El Kassam Tugayları, Tel Aviv, Sderot, Askelon, Asdod başta olmak üzere Gazze Şeridi çevresindeki bütün şehirleri M90 roketleriyle bombaladı. Gazze'den İsrail tarafına yaklaşık 200'ün üzerinde roket atıldı. Demir Kubbe atılan roketlere yetişmekte güçlük çekti. İsrail'de karanlık gece karşılıklı roketlerle aydınlandı.

EL KASSAM'DAN AÇIKLAMA

El Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "İşgal ordusunun Gazze'de yaptığı katliamlara tepki olarak Tel Aviv'i bombaladık" denildi.

İsrail Ordu Radyosunun haberinde, Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine ve orta kesimine doğru büyük miktarda roket atıldığı belirtildi.

Haberde, roket saldırılarının ardından Rishon Lezion, Lid (Lod), Ramle, Bnei Brak ve Sderot şehirleri de dahil olmak üzere Tel Aviv ve çevresindeki bölgeler ile Batı Şeria'nın orta kesimindeki Modiin Yahudi yerleşim yerinde sirenlerin çaldığı ifade edildi.

Kassam Tugayları'nın açıklamasında ayrıca roket atışlarının video görüntülerine de yer verildi.

Kassam Tugayları'nın roket atması sonucu ölen ve yaralanan olduğuna veya hasar meydana geldiğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Sonraki Haber