Dünyayı ayağa kaldıran şok gelişme... Türkiye için 'kıyamet' olur!

Bağımsız bir Rus kamuoyu araştırma kuruluşu olan Levada Center'ın araştırmasına göre, her üç Rus'tan biri Ukrayna'ya yönelik bir nükleer saldırının haklı olacağına inanıyor.

Son Güncelleme:

Ankete katılanların yüzde 10'u böyle bir saldırının "kesinlikle" haklı olabileceğine inandığını belirtirken, yüzde 24'ü "muhtemelen" yanıtını verdi.

Haziran 2024'te toplanan bu rakamlar geçtiğimiz yıl 5 puan artmıştı.

Ankete katılanların çoğunluğu (yüzde 52) Ukrayna'da nükleer silah kullanılmasına karşı olsa da, bu oran Nisan 2023'teki yüzde 56'lık orana göre düşüş göstermiştir.

Anket, nükleer saldırıyı onaylayanların daha yaşlı gruplardan oluştuğunu ve haberleri Rus devlet medyasından aldığını gösteriyor.

Karşı çıkanlar ise daha genç ve haberlerini YouTube'dan alma eğilimindeler. 

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski 25 Mayıs'ta yayınlanan bir röportajında, ABD'nin, nükleer silah kullanması halinde Ukrayna'daki Rus güçlerine konvansiyonel silahlarla karşılık verileceğini belirtti.

Guardian'a konuşan Sikorski, "Amerikalılar, Ruslara, eğer bir nükleer bomba patlatırsanız, kimseyi öldürmese bile, Ukrayna'daki tüm hedeflerinizi (mevzilerinizi) konvansiyonel silahlarla vuracağımızı, hepsini yok edeceğimizi bilmelisiniz" uyarısında bulunduğunu söyledi. 

Sikorski, hem Çin hem de Hindistan'ın Rusya'yı nükleer silah kullanmaması konusunda uyardığını da kaydettib 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şubat 2022'de geniş çaplı askeri harekat başlamasından bu yana Ukrayna ve Batı'ya karşı defalarca nükleer tehditlerde bulundu.

Her ne kadar tehditler gerçekleşmemiş ve Rusya nükleer cephaneliğini kullanmadan topyekûn savaşını sürdürmeye devam etmiş olsa da, Rusya'nın söylemleri ve nükleer tatbikatları son haftalarda artış gösterdi.

Rusya ve Belarus, Moskova ve Batı arasındaki gerilimin tırmandığı bir ortamda, geçtiğimiz ay taktik silahlarla nükleer tatbikatların ikinci aşamasına başladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov basına yansıyan açıklamalarında "Avrupa kıtasındaki durum oldukça gergin ve bu durum her gün Avrupa başkentlerinin Rusya'ya ve özellikle de Washington'a düşmanca yeni karar ve eylemleriyle kışkırtılıyor" dedi.

Mayıs ayında Rusya, tatbikatların "bazı Batılı yetkililerin Rusya’ya yönelik kışkırtıcı açıklama ve tehditlerine" bir yanıt olduğunu söyledi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi 7 Haziran'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin, Rusya ve diğer düşmanlarından gelen tehditlerin artması nedeniyle stratejik nükleer silah konuşlandırmasını arttırmak zorunda kalabileceğini dile getirdi.  

Sonraki Haber