Dünyanın en tehlikeli pazarı: İçinden günde 8 defa tren geçiyor!

Tayland'daki Maeklong pazarı görenleri hayrete düşürüyor. İlk bakışta her şey normalmiş gibi gözüken bu pazar dünyanın en tehlikeli pazarı olma özelliğine sahip.

Son Güncelleme:

Tayland'daki Maeklong Pazarı 1905 yılında kurulmuş olan ve günümüze kadar halen varlığını sürdürmeyi başaran bir pazar olarak kalmıştır. Pazarı ilginç yapan detay günde 8 kere pazarın ortasından tren geçiyor olmasıdır.

Tayland Maeklong pazarı kurulduğu yıllarda yolcuların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veriyordu. Günümüzde de tarihini koruyan bu pazar şu an sadece esnafın normal satış yaptığı bir yer haline gelmiş durumda.

Şimdilerde turistler ortasından tren geçen Maeklong pazarını çok sık ziyaret edip birbirinden ilginç video ve görseller elde ediyorlar. Turistlerin uğrak mekanı olan bu mekan sosyal medya paylaşımları sayesinde daha da popüler hale geldi.

Tren saatte 30 kilometre hızla hareket ettiği için trenin önceden geldiğini görebilir ve duyabilirsiniz. Pazar satıcıları ise treni gördüklerinde şemsiyelerini kapatırlar. Bu yüzden bu pazar yeri; "şemsiye açan market" olarak bilinir.

Kaynak: Haber Global TV

Yeni Kaledonya'da bağımsızlık isyanı: 6 ölü 27 ülke çekindi Mehmetçik 'ben yaparım' dedi Tek kişilik uçan araba HEXA'dan gösteri uçuşu Trump'tan seri katile övgü: Büyük usta Hannibal Lecter, harika bir adam ABD'de yıldızlı geceyi aydınlattı: Clear Lake'den dikkat çeken görüntüler Güneşteki patlama sonucu İsveç'te ortaya çıkan kuzey ışıkları büyüledi