Ukrayna'da öldüğü iddia edilen dünyanın en iyi keskin nişancılarından Wali ortaya çıktı

Ukrayna saflarında savaşan ve öldüğü iddia edilen efsanevi sniper Wali ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Kanadalı keskin nişancı Wali'nin öldüğü iddiaları sosyal medyada ve dış basında yer almıştı.

Wali bu iddiaları yalanlayarak ortaya çıktı. Kanadalı Sniper, Ukrayna kuvvetlerinin sahada ilerlemeye başladığını belirterek Rusların moralinin çok düşük olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 hafta önce ortaya atılan iddiada Wali'nin Rus güçleri tarafından öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Uzun bir sessizliğinin ardında Kanadalı asker Wali, bir video konferansta yeniden ortaya çıktı.

Ukrayna'dan canlı yayın yapan Wali, Toronto Star'a video konferansla bağlanarak "Öldüğümü en son ben duydum" dedi.

13 Mart'ta Çin ve Rus medyasında ortaya atılan ve sosyal medyada hızla yayılan iddiada Wali'nin Mariupol'da 20 dakika süren bir çatışmanın ardından öldürüldüğü öne sürülmüştü. Hatta cenaze fotoğrafları bile yayınlanmıştı.

Ertesi gün Wali, Facebook hesabından bu iddiayı yalanladı ve "Endişelenmeyin bombalanan üsten uzaktayım" yazmıştı.

O günden beri de kendisinden haber alınamamıştı.

Toronto Star'a konuşan Wali tank saldırısına maruz kaldığını belirterek "Başımın üstünden bir ateş topunun geçtiğini gördüm. Gerçeküstüydü ama şanslıydım, yara almadım" dedi.

Bir zamanlar Irak'da IŞİD'e karşı savaşan keskin nişancı, kendisini öven haberlerle ilgili olarak ise "Bunların yararını görüyorum. Beni tanıyanlar çok. Silahını imzalamamı isteyenler bile oldu. Beni gördüklerinde Ukraynalıların morali yükseliyor. Umuda ihtiyaçları var" diye konuştu.

Gerçek adı Olivier Lavigne-Ortiz olan Wali, yaşadığı Quebec'e henüz dönmeyi düşünmediğini belirterek "Daha yeni geldik, hemen ayrılmayacağız. Yapılacak işler var" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber