DSÖ: Sağlıksız besin listesini açıkladı
Dünya Sağlık Örgüt'ü 5 milyar kişinin işlenmiş gıdalar nedeniyle risk altında olduğunu açıkladı. Örgüt, işlenmiş etle ilgili bir rapor hazırladı. rapora göre sucuk, pastırma, sosis tüketimi, kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 18 oranında artırıyor.
Son Güncelleme:
Dünya Sağlık Örgütü resmen ilan etti, işlenmiş gıdalar zehir saçıyor. Günde 50 gram işlenmiş et yemek kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını yüzde 18 oranında artırıyor.
Örgüt 5 milyar insanın tehdit altında olduğuna dikkat çekti. sosis, pastırma, jambon, sucuk gibi işlenmiş etlerin vücut sağlığını bozduğunu ve kansere yol açtığını açıkladı.