Doğum günü kutlayan Putin'den samimi açıklamalar! Özel hayatına ilişkin soruları yanıtladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 68'inci yaş günü nedeniyle devlet ajansı Tass'a samimi açıklamalarda bulunarak, "Ebeveynlerimin vefatı. En büyük kaybım. Kadere inanıyorum" dedi

Son Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,68'inci yaş günü nedeniyle devlet ajansı Tass’a özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tass tarafından hazırlanan 'Vladimir ile 20 Soru' başlıklı röportajda sorulan sorulara samimi yanıtlar verdi.

Putin, ebeveynlerinin vefatının 20 yılda özel hayatındaki en büyük kaybı olduğunu ifade ederek, “Ebeveynlerim vefat etti. Bu yolun hemen başlangıcında. En büyük kaybım. Kadere inanıyorum. Ölümleri kaderdir” dedi. Öte yandan, Putin'in 68'inci doğum gününde hipersonik Zirkon gemi füzesini test etti. Barents Denizi'nde yapılan denemenin başarılı olduğu açıklandı.

7 Ekim'de 68'inci doğum gününü kutlayan Putin, arkadaşlarının pek değişmediğini söyleyerek, "Hiçbir insani özelliğimi kaybetmek istemiyorum. Mesele şu ki, belli pozisyonlara geldiğinizde bazen insan olmayı bırakıp başka bir şeye dönüşüyormuşsunuz gibi geliyor" dedi.

Devlet Başkanlığı görevinden dolayı arkadaşları dahil yakınlarıyla ilişkilerinin etkilendiğini söyleyen Putin, cuma akşamı arkadaşlarıyla birlikte bir yere gidip gidemeyeceği sorusuna, "Açıkçası sınırlamalar var tabii ki" yanıtı verirken, esprili bir şekilde "Son zamanlarda birayı bırakmaya çalışıyorum, kilo aldırıyor" dedi. 

Bu kısıtlamaları olmasına rağmen, görevinin iyi yanlarına da değinerek, "Bunları telafi eden bir şey var, en iyi ödül insanların size güvenmesinden aldığınız duygusal tatmin... Bu çok önemli" ifadelerini kullandı.  

ABD ile Rusya arasında gerilimler yaşanırken, Trump ile birbirlerine nasıl hitap ettikleri de sorulan Putin, "Ben ona Donald diyorum, o da bana Vladimir" yanıtı verdi. Eski ABD başkanlarıyla ilişkisine de değinerek hepsiyle farklı ilişkileri olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı, en iyi ilişkisinin Bush ile olduğunu belirtti. 

Özel hayatına dair pek az bilgiye sahip olunan Putin'e muhabir Andrey Vandenko, "Size onların fotoğraflarını gösterin demeyeceğim ama haç torununuz var?" diye sordu. Putin ise, "Zaten torunlarım olduğunu söyledim, çok mutluyum, çok iyi ve tatlılar, onlarla vakit geçirmekten keyif alıyorum." yanıtı verirken, torunlarının sayısını söylemekten kaçındı. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber