Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan 'taviz' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO planlarında taviz verdiği yönündeki yorumların doğru olmadığını söyledi. Yunanistan'ın Libya Büyükelçisini sınır dışı etme kararını da değinen, "Libya böyle bir duruma boyun eğmez" dedi.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO planlarıyla ilgili, "Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil. Bizim plan (YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak nitelendiği) yayımlanmadan onların planı da (Baltık) kesinlikle yayımlanmayacak" dedi. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'le ilgili, "Rum kesimi hariç bölgedeki tüm ülkelerle ikili ve çok taraflı anlaşmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 5. MED Akdeniz Diyaloğu Forumu’na katılmak üzere bulunduğu İtalya’nın başkenti Roma’da, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:  

"RUM KESİMİ HARİÇ BÖLGEDEKİ TÜM ÜLKELERLE ANLAŞMALAR YAPABİLİRİZ"

Uluslararası hukuka uygun bir anşama yapıldı. Tüm ülkelerle Libya benzeri ikili anlaşmalar yapmaya hazırız. Biz bölgede iş birliğinden yanayız. Rum kesimi hariç bölgedeki tüm ülkelerle ikili ve çok taraflı anlaşmalar yapabiliriz. Türkiye kendi haklarını korumak için bölgede.

"'TÜRKİYE TAVİZ VERDİ' YORUMLARI DOĞRU DEĞİL"

'Türkiye taviz verdi' yorumları doğru değil. Bizim plan (YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak nitelendiği) yayımlanmadan onların planı da (Baltık) kesinlikle yayımlanmayacak. Bir jest yaparak Baltık Planı'nın konseyden geçmesine izin verdik. Bizimkiyle birlikte yayınlanacak.

"LİBYA BÖYLE BİR TEHDİDE BOYUN EĞMEZ"

Evet Libya birçok sıkıntıyla mücadele eden bir ülke. Fakat Libya bağımsız ve egemenliğine sahip olan bir ülke. Libya halkı kendi haysiyetlerine ve onuruna sahip olan bir ülke. İmzalanan mutabakat zaptı için Yunanistan'ın büyükelçiyi sınır dışı etme kararını kınıyoruz. Libya bağımsız, egemen bir devlettir. Bu, Yunanistan'ın gerçek yüzünü göstermiştir. Libya böyle bir tehdide boyun eğmez.

Sonraki Haber