Daha önce de yaşanmıştı: Rusya'da koronavirüs tedavisi gören kadın polis memuru intihar etti

Rusya'da bir hastanede koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören kadın polis memuru aldığı ilaçların etkisiyle kaldığı hastane odasının camından düşerek hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'da koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede, kaldığı odanın penceresinden yaklaşık 15 m yükseklikten düşen, 2 çocuk annesi polis memuru Natalya Shcherbakova'nın (45) ölümü ile ilgili ailesi, koronavirüs tedavisi için verilen ilaçların neden olduğunu iddia edildi.

KORONAVİRÜSE KARŞI ALDIĞI İLAÇ İNTİHAR ETTİRDİ 

Hastane yetkilileri, Shcherbakova'nın 5. Kattan atlayarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak, ölmeden 3 gün önce ailesi ile telefonda konuşan polis memuru Shcherbakova'nın ölüm korkusu yaşadığını söyledikten sonra, doktoru ile konuşan kızına sağlık durumu ile ilgili korkulacak bir şey olmadığı bilgisi verildiği bildirildi. Polis memuru Shcherbakova'nın 61 yaşındaki eşi Konstantin ve 19 yaşındaki ikiz kızları, kendisine verilmiş olan antibiyotik levofloksasinin ölümüne neden olabileceğini ileri sürdü. Sağlık görevlileri, Shcherbakova'nın sisteminde bilinmeyen bir antidepresan izleri bulduğunu ve bunun ruh sağlığını bozmuş olabilecek yan etkilerinden dolayı intihar ettiği bilgisini verdi. 

3 RUS DOKTOR ÇALIŞTIĞI HASTANENİN CAMINDAN ATLADI

AİLEDEN HASTANEYE DAVA 

Shcherbakova'nın ailesi, hastaneye dava açmayı ve koronavirüsün çalıştığı ofiste görüldüğü ilk zamanlarda, kendisinin ve meslektaşlarının tecrit edilmemesi nedeniyle, Rus İçişleri Bakanlığı'nı protesto etmeyi planlıyor. Daha önce üç sağlık görevlisi de aynı hastanede tedavi görürken, camdan düşerek hayatını kaybettiği kaydedildi.

DAHA ÖNCE DE 3 SAĞLIK GÖREVLİSİ CAMDAN ATLAMIŞTI

Çalışma koşullarını eleştiren doktorlardan Krasnoyarsk'lu başhekim Elena Nepomnyaşçaya ile Natalya Lebedeva isimli hekim hayatını kaybetmiş, Voronezh kentindeki Aleksander Şulepov adlı ambulans doktorunun durumunun ağır olduğu bildirilmişti. Kosyakin isimli bir meslektaşı yayınladığı video ile, Şulepov'un koronavirüse yakalandığını, ancak çalışmak zorunda kaldığını söylemişti. Kosyakin daha önce hastane yönetimini sosyal medya hesabında koruyucu ekipman sıkıntısı nedeniyle eleştirmiş ve polis tarafından sahte haber yaydığı iddiasıyla sorgulanmıştı.

Rusya Sağlık Bakanlığı bölgesel departmanı CNN'e yaptığı açıklamada, Şulepov'un dikkat eksikliği nedeniyle bir kaza kurbanı olduğunu ve gerekli tüm tıbbi imkanların sağlandığını iddia etmişti. 

Nepomnyaşçaya'nın ise 1 Mayıs günü yoğun bakımda bir hafta kaldıktan sonra hayatını kaybettiği bildirildi, ancak başhekimin de sağlık görevlileriyle toplantı yaptığı sırada dengesini kaybederek pencereden düştüğü öne sürülmüştü. 

VAKA SAYISI 500 BİNE YAKLAŞTI

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 8 bin 404 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 493 bin 657'ye ulaştı.

Son bir günde ölü sayısı 216 artarak toplamda 6 bin 358'e, iyileşen sayısı 10 bin 386 artarak 252 bin 783'e yükseldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov CNN'e verdiği röportajda, Kovid-19 hasta sayısına oranla ölü sayısının azlığından dolayı Rusya'da verilerin düşük gösterildiği iddialarına katılmadığını söyledi.

Ülkede sağlık sisteminin etkili olduğunu savunan Peskov, "Ülkemizde çok fazla Kovid-19 testi yapılıyor. Ne kadar çok test yaparsanız o kadar çok virüs ortaya çıkarırsınız." ifadelerini kullandı. 

Rusya'da, ilk Kovid-19 vakaları 31 Ocak'ta tespit edilmiş, ilk Kovid-19 kaynaklı ölüm ise 19 Mart'ta gerçekleşmişti. Ülkede martın sonundan itibaren tedbirler alınmıştı. 

Ülkede vaka sayılarının az görüldüğü bölgelerde tedbirler gevşetilmeye başlamış, bununla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda maske ve eldiven zorunluluğu getirilmişti. 

Başkent Moskova'da 30 Mart'ta başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 9 Haziran itibarıyla kaldırılmıştı.

24 Nisan'da Rusya kozmonotlarının ana eğitim üssü olan Star City'deki acil tıbbi hizmet başkanı olan Natalya Lebedeva hakkında da yorum yapmaktan kaçınılarak "Her gün insan hayatını kurtaran, alanında gerçek bir profesyoneldi!" açıklaması yapıldı.

Sonraki Haber