Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla getirilmişlerdi: Türkiye'de bir ilkin gerçekleşmesini sağlayan ikizler taburcu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Pakistan'dan Türkiye'ye getirilen ve 14 saatlik operasyonla birbirinden ayrılan yapışık ikizlerin tedavileri tamamlandı. Bilkent Şehir Hastanesi'nden taburcu edilen bebekler ülkelerine geri döndü.

Son Güncelleme:

Türkiye, Eylül 2023'te başlarından yapışık şekilde dünyaya gelen Pakistanlı Mirha ve Minal'in ailesinin yardım çığlığına kayıtsız kalmadı. Yapışık ikizleri ayırma operasyonlarıyla tanınan Londra'daki Pediatrik Beyin Cerrahı Prof. Dr. Jeelani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak bebeklerin durumunu anlattı. Bunun üzerine Erdoğan, siyam ikizlerinin tedavi için Türkiye'ye getirilmesini sağladı.

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü organizasyonla mayıs ayında Ankara'ya getirilerek Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan bebekler, Türk cerrahların öncülüğünde iki aşamalı operasyonla birbirinden ayrıldı. İkizlere hayat veren ameliyatın sonuncusu, 19 Temmuz'da yapıldı. 14 saat süren ve 60 kişilik sağlık ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatta ikizlerin yapışık olan baş bölgelerinden ayrılması sağlandı.

Türkiye'de ilk olan bu operasyon sonrası hızla sağlığına kavuşan kız bebekler, geçen günlerde birinci yaşlarını yan yana ancak ayrı bir şekilde kutladı. Doğum günü pastasını kesen miniklerin mutluluğuna, doktorları ve sağlık çalışanları da eşlik etti. Sağlık durumları iyiye giden ikizler, Bilkent Şehir Hastanesi'nden taburcu edilerek ülkelerine döndü.

SpaceX bir ilki başardı! Tarihe geçen görüntü New Jersey'de Cadılar Bayramı'na özel etkinlik Hindistan'da yolcu treni yük trenine çarptı: 19 yaralı Mısır'da korkunç kaza! İki vagon suya gömüldü Milton Kasırgası nedeniyle evlerinde mahsur kalan aile böyle kurtarıldı 81 yaşında manken oldu