Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki soykırım tüm insanlığın utancı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırım, tüm insanlığın ortak utancıdır. Kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskıların kurulması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Erdoğan, "Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırım, tüm insanlığın ortak utancıdır. Kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskıların kurulması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Karşılıklı yatırımları yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık.

Sayın Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile ortak mücadele konusunu da ele aldık. Terör örgütleri ile mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz. 

Küresel ve bölgesel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunduk. Netanyahu hükümetinin artık küresel düzeni tehdit eder haline gelen saldırganlıkları hakkındaki görüşlerimizi paylaştık. Gazze'de 1 yıldır devam eden soykırım, tüm insanlığın ortak utancıdır. Kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde gerekli baskıların kurulması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor.

Diyanet Vakfı'mızın desteği ile Türk halkının hediyesi olan Namazgah Camii'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Rama'nın açıklamaları:

Bugün büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yüksek Düzeyli Konsey'in ikinci toplantısını gerçekleştirdik. Bu işbirliğimizi güçlendirmek adına, değerlendirmelere yönelik somut adımlarla varılan mutabakatlarımıza somut adımları atmak üzere burada bulunduk. Ne zaman biz bir araya gelirsek kendisi tekrar vurgulamaktadır ki mutabakatımız, özellikle de ticari anlamda tam olarak potansiyelimizi, her iki ülkenin potansiyelini tam olarak ifade edemediğini söylemek istiyorum. 2 milyon euro hedefimize ulaşmak istiyoruz. Bunu da aşmayı diliyoruz. 

Bu yılın ilk 8 ayında yüzde 85 oranında artış gösterdi Türk vatandaşlarının Arnavutluk'u ziyareti. Daha fazla yatırım için bir mutabakata vardık. Türkiye olağanüstü bir gelişim göstermiştir. Bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Diğer taraftan birçok işbirlikleri imzalamış olduk. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma vardı ki, İTÜ'nün Tiran'da bir program açması konusu büyük önem arz etmektedir. Askeri savunma noktasında büyük bir işbirliğine vardık. Türkiye askeri sahada ciddi üretime sahip artık.  Somut olarak belirlemiş olduğumuz adımların burada ortaya konulması büyük önem arz ediyor. 

Sonraki Haber