Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek BM 74. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 21-25 Eylül tarihlerinde ABD'yi ziyaret edecek. Ziyaret öncesi basına açıklamalarda bulundu

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Gündemde iklim, sürdürülebilir kalkınma geniş yer tutuyor.

Bu vesileyle Türkiye'nin Kenya ve BM Habitatlar işbirliği, altyapı çalışmalarını tanıtacağız. Dünya liderleriyle ikili görüşmelerim olacak. Türkiye-Pakistan-Malezya görüşmesi gerçekleştireceğiz. Görüşmelerin ilk günüde 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim.  

Türkiye'nin çok taraflılığa olan görüşünü özellikle vurgulayacağım.

2020 Eylül-2021 Eylül dönemini kapsayacak olan Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığı görevine Büyükelçi Volkan Bozkır'ı aday gösterdiğimizi duyurmak isterim.

"ŞİMDİ DE SDG DİYE UYDURMA BİR ÖRGÜT ÇIKARDILAR"

Bizim sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. ABD, bizim malum stratejik ortağımız. Uzun yıllar bu stratejik ortaklığımızı devam ettirmişiz. ABD ile karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok. ABD'nin terör örgütlerine vermiş olduğu desteği görmemezlikten gelme gibi bir lüksümüz olamaz. Bunu Sayın Trump'la defalarca kez paylaştım. On binlerce tır, mühimmat, araç gereç geliyor, biz bunları paramızla alamıyoruz, siz ücretsiz DEAŞ'la mücadele adı altında veriyorsunuz. Yalan propagandalarda DEAŞ'a karşı tavrımızın olmadığı söylendi. Biz mücadelemizi açık net yaptık. Bölgede DEAŞ yok noktasına gelmiş vaziyette. Şimdi bir uydurma örgüt çıkarıldı; SDG. Aslında bu bir aldatmaca, bir kılıf. PYD ve YPG'den hiçbir farkı yok, buna bir çadır örgüt diyebiliriz, onlar örten... Bunun PKK ile filan alakası yok diyorlar. Bu seyahatimizde Sayın Trump'la ikili bir görüşmemizin olması söz konusu, bunları tekrar masaya yatıracağız. Trump, Fırat'ın Doğusundan ABD askerlerinin çekilmesi açıklaması yaptı, aylar oldu bunu yapalı, ancak uygulamaya geçildi mi, hayır! Bizi taciz eden, bize bölgemizde sıkıntı veren terör örgütlerinden buraları arındırmış olacağız. 

"BİZ F-35'LERDE MÜŞTERİ DEĞİL, ÜRETİCİYİZ"

Patriotlar konusunda Sayın Trump telefon görüşmemizde 'Bu hala gündemimizde mi?' diye sorduğunda, "Şu an nasıl S-400'leri aldıysak, bize Patriot noktasında da şartlar, özellikle ortak üretim, kredi gibi önemli şartlar var, bunlar olacaksa, bunları sizden alabiliriz" dedi. Şu an bu da onların gündeminde. Bunları hallederken F-35'leri kenara koymamız mümkün değil. Biz F-35'lerde müşteri değil, üreticiyiz. Bazı parçaları bizde üretiliyor. Bunları yapan ülkeye bu uygulama adil bir uygulama değildir. 

NETANYAHU'YA BATI ŞERİA GÖNDERMESİ

Dünya 5'ten büyük, bizim ön koşulumuzdur. Tüm insanlığın ön koşulu olmalıdır. Niçin 5 ülkenin dudakları arasında BM'de 196 ülke görünüyor? Suriye, Filistin, Kudüs, Arakan, Keşmir sorunları çözülebiliyor mu? BM bu işleri çözme makamı olmasına rağmen çözemiyor. Sene 1948, geldiğimiz nokta ortada. Bir İsrail konusunu BM çözememiştir. BM'nin aldığı kararları İsrail kabul etmiyor, bitiyor iş. 1948'deki İsrail, şu anki Filistin'dir. Şu an Filistin her an burayı kaybetme durumuyla karşı karşıyadır. Seçimi kaybetmiş olan malum zat Batı Şeria ile uyduruk bir kampanya yürüttü, sonuçlarını da gördü. 

"ÇİN'İN AYRKIRI AÇIKLAMA YAPACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM"

Ankara Zirvesi'nde Sayın Putin, İran ile İdlib açıklaması yaptık. Tamamiyle bir ateşkese dayalı açıklamaydı. Çin'in bizim zirve açıklamamıza aykırı bir açıklama yapacağına ihtimal vermiyorum. ABD'nin bile buraya aykırı bir belanda bulunacağına ihtimal vermiyorum. Yine bir İstanbul zirvesi yaptık. Macron, Merkel, Putin, ben... Bu dörtlüyle, Putin'le Ankara'da zaten görüştük, diğerleriyle görüşmemiz olacak, böyle bir şey yaşayacağımızı düşünmüyorum. 

Kılıçdaroğlu önce Arifiye satılmış mı, satılmamış mı ispat etmesi lazım. Hukukta bir kaide vardır: Müddei, iddiasını ispatla yükümlüdür. Burası kiralandı. 50 milyon dolar bakımı, tamiri, harcamasıyla ilgili. 25 yıldır süreyle de kiralanmıştır. Biz bir iş yaptığımız zaman ülkemiz ne kazanır buna bakarız, fakat Bay Kemal hayatını bu tür yalanlar üzerine bina ettiği için, belediyelerden kimse çıkarılmayacak, çıkarılırsa bana gelsinler de demedi mi? Bütün belediyelerde işçiler kapıya koyuldu. 

"ŞÖFÖRLER DE YOLCULAR DA SİGARA İÇEMEYECEK"

Aracı kullanan sigara içiyor, bazen ben de işaret ediyorum, ayıptır diyorum. Yazılı kayda girmek üzere, şöför de, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Gençlik yıllarımda top oynadığım yıllar, kulübümüzün tavanı sigara dumanından adeta kızarırdı. Kim bunlar sporcu, kulüp üyeleri... Kapalı yerlerde, balkonlarda sıkı bir uygulamaya gideceğiz. Hala paket toplamayı bırakmadım, onu söyleyeyim. Benim sigara karşıtı olduğumu bilenler unutuyor, çekimi alıyor yazıyorum. Bu noktada medyanın bize yardımcı olması lazım ki mücadelemizi devam ettirelim.

Bir de elektronik sigara alışkanlığı var. Onda da nikotin var, aynı numara var ve onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı, Sayın Bakanım bunu duysun. Çok daha yoğun bir savaşa  giriyoruz. Gümrükte denetimin artırılması ve elektronik sigarada vergilerin artırılmasını planlıyoruz. Nargile konusunda da aynı mücadeleye giriyorum. Nargile sigaradan daha zararlıdır. 

Bugün itibariyle 44 aile orada. Ucu açık bir mücadele. Zaman zaman bazı tehditler var. İçişleri, istihbarat bu tehditleri dikkate alıp mücadele veriyor. Biz asıl mücadeleyi, Gabar, Cudi, Tendürek'te sürdürüyoruz. Birkaç gün içinde 15 kişi etkisiz hale getirildi. Üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Kuzey Irak'ta atılan adımlar çok çok önemli adımlar. ama Suriye'nin kuzeyi ve kuzeydoğunda atılan adımlar da terör örgütünün belini çok ciddi şekilde kıracaktır.

Sonraki Haber