Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya'da iki şehidimiz var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Edenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Azerbaycan'ı en son 15 Ekim'de ziyaret etmiştim. Kardeşim Aliyev'i 30 Kasım'a ağırlamıştım. Bu arada Azerbaycan seçimlerini gerçekleştirdi. Bu ziyarette tüm bunları da değerlendirme fırsatı bulacağız. 

İkili ticaretimizi 2023 yılına kadar 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Yatırımlara baktığımızda, 11 milyar doları buluyor. Türk müteahhitler 14.2 milyar dolar değerinde 414 projeye yaptı. 

Rahmetli Haydar Aliyev'in "Tek Devlet, tek millet" sözünü inşallah her yerde değerlendireceğiz. 

İdlib'de yol haritası ile ifademiz, Türkiye-Rusya arasında yaşanan bir süreç var. İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Putin ile ben görüşüyorum, bakanlarımızın da görüşmeleri oldu. Bu işin bir de Libya ayağı var. Aynı şekilde Rusya ile görüşmelerimiz var. Orada Hafter denen gayrımeşru bir kişilik var, bunun yanında Abu Dabi yer alıyor, Rusya'nın orada Wagner diye bir ekibi var, parasal kaynağının Abu Dabi olduğunu biliyoruz. Hafter'e Sudan'dan ayrı yerlerden destek var ki, bunlar 10 binin üzerinde... Rusya rejim güçlerine en üst düzey desteği veriyor her ne kadar inkar etse de, elimizde bunların görüntüleri var. Biz burada olmaya mecbur değil, mahkumuz. Bu tacizler, bu sınırımıza olan yüklenmeler, bunları neyle izah edeceğiz? Ben bunları Sayın Putin ile çok açık şekilde paylaştım. Rus heyet yarın ülkemize gelecek.

Bu hafta sonu yapılan Macron, Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. En kötü ihtimalle bizim Putin ile 5 Mart'ta bir araya gelmemiz söz konusu. 

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. İran'la ilgili attığımız adım da bunun bir neticesidir. Oradan koronavirüsün ülkemize sıçraması Allah korusun ülkemizde önlenemez sorunlara neden olabilir. Vuhan'dan gelen vatandaşlarımızı 14 gün karantinaya aldık o süreç bitti. Onlar değişik ülkelerden gelenlere karşı bu tedbirleri alıyorsa, biz de alacağız elbette. Bu konuda tereddüt göstermeye hakkımız yok. 

Beni muhalefet mi yargılayacak, muhalefet önce kendini yargılasın. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunların hesabını sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendine sakla da bir işe yarasın hiç olmazsa. Libya'da iki tane şehidimiz var. Suriye Milli Ordusu'ndan eğitici kadromuzda orada olanlar var. Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var, bunu sorsunlar... Bizimle beraber olan bu kardeşlerimizin oraya gidişlerinin de manevi bir boyutu var ama Bay Kemal bundan anlamaz! 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AZERBAYCAN'DA RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 8'inci Toplantısı'na katılmak üzere Bakü'ye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagulba Sarayı'na gelişinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile tören kıtasını denetleyen Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Aliyev, askeri geçit törenini izledi, el sıkışarak gazetecilere poz verdi.

Sonraki Haber