Çok uçak kaybeden Rusya, Sovyetler Birliği döneminden kalma uçakları yeniden üretiyor

Rusya, en son Sovyetler Birliği döneminde üretilen A-50 uzun menzilli radar tespit uçağının üretimine yeniden başladı.

Son Güncelleme:

Sovyetler Birliği döneminde sınırlı sayıda üretilen ve ardından modernizasyonu yapılan uçakların bazılarının Ukrayna ile yaşanan çatışmalarda kaybedilmesinin ardından Rusya Savunma Sanayii devi Rostec, A-50 uzun menzilli radar tespit uçaklarının yeniden üretimine başlandığını duyurdu.

TASS'ın ajansının haberine göre, Rostec Üst Yöneticisi Sergey Çemezov, bu uçakların sadece Rus ordusu için değil, aynı zamanda ihracat için de gerekli olduğunu, bu yüzden modernize edilerek seri üretime geçeceklerini söyledi.

A-50U radar gözlem uçağı, Vega firması (Rostec devlet şirketinin Ruselectronics holdinginin bir parçası) ve G. M. Beriev'in (United Aircraft Corporation'ın bir parçası) adını taşıyan TANTK tarafından üretilen A-50'nin modernize edilmiş bir versiyonudur.

Uçak, hava, büyük kara ve deniz hedeflerini tespit etmek, takip etmek ve kimliklerini belirlemek, bunlar hakkında komuta merkezlerine bilgi sağlamak, savaşçıları hava hedeflerine ve ön hat uçaklarını kara ve deniz hedeflerine yönlendirmek için tasarlandı.

Sonraki Haber