Çocuklarını yıllar boyu bodrumda tutup tacizle suçlanan babanın davasının düşürülmesi istendi

Hollandalı savcılar, Ruinerwold köyünde Gerrit Jan van D. adlı baba hakkındaki 6 çocuğunu 9 yıldır bir çiftlik evinin bodrumunda zorla alıkoyma, cinsel istismar suçlamalarının düşürülmesini istedi

Son Güncelleme:

2019 yılında Hollanda'da Ruinerwold köyünde Gerrit Jan van D. adlı babanın 6 çocuğuyla 9 yıldır bir çiftlik evinin bodrumunda "dünyanın sonunun gelmesini" bekleyerek yaşadığı öğrenilmiş, çocukların dış dünyada insan yaşayıp yaşamadığı konusunda hiçbir fikre sahip olmadığı belirtilmişti.

'AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL' SAVUNMASI

Savcılık, Gerrit Jan van D. adlı babanın akıl sağlığının çok kötü, kendisini yeterince savunamayacak durumda olduğu için serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Hollanda'nın Assen Mahkemesi'nde görülen davada savcılık, 2017 yılında geçirdiği beyin kanaması sonrası felç olan 68 yaşındaki Gerrit Jan van D.'nin, güçlükle konuşabildiğini, hafızası ve gerçeklik duygusunun ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı. Savcılık, Hollanda Adli Psikiyatri ve Psikoloji Enstitüsü'nün de tavsiyesi doğrultusunda, van D. hakkındaki davanın düşürülmesini istedi. Mahkeme, babanın serbest kalıp kalmayacağını 4 Mart'ta karara bağlayacak, ancak yıllardır gördükleri eziyetin anlaşılacağını düşünen 9 çocuktan en büyük dördü, babaları hakkındaki yargılamanın devam etmesini, doğdukları andan itibaren yaşadıkları tarifsiz acılar nedeniyle babalarının cezalandırılmasını istiyor.

"ANNEMİZİN ÖLÜM NEDENİYLE SÜREKLİ BİZİ SUÇLADI"

İfadelerinde, annelerinin 2004 yılında ölümü nedeniyle, babalarının sürekli olarak kendilerini suçladığını anlatan çocuklar, "Bizi sürekli eve pislik getirmekle suçladı. Bu, 13, 14, 15 yaşındaki çocuklara nasıl yapılır?" diye sordu. Çocuklar, cinsel istismarın yanı sıra, beyinlerinin de yıkandığını söyledi.

En büyük 4 çocuk, babalarının, diğer 5 kardeşleri üzerinde hala kontrole sahip olduğunu belirterek, bu yüzden hala tehlikeli olduğunu savunarak, "Birçok insan, onun felçli ve artık tehlikesiz olduğunu düşünüyor. Keşke öyle olsa, ama doğduğumuzdan beri düzenli olarak onun tarafından beynimiz yıkandı. Küçük kardeşlerimiz ona karşı koyamaz. Onunla kardeşlerimiz arasında güvenli bir mesafe yaratılmasını istiyoruz." dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hollanda medyasında çıkan haberlerde, Ruinerwold köyünde bir adam ile 6 çocuğunun, 9 yıldır etrafı ağaçlarla çevrili ve köprüden geçerek ulaşılan bir çiftlik evinin bodrumunda yaşadığı belirtildi. Dış dünya ve insanlar ile ilişkileri tamamen kesen ailenin, 'dünyanın sonunu' beklediği aktarıldı. Ailenin çiftlikte yetişen sebzeler ve sahip oldukları bir keçi ile hayatta kaldıkları ifade edildi. 

Evin sahibi olan adamın 58 yaşında olduğu çocuklarının ise 16 ila 25 yaşında oldukları ifade edilen haberde, çocukların dünyada kendilerinden başka insanların olup olmadığına dair hiçbir bilgileri olmadığı kaydedildi.

Olayın, köydeki bir kafeterya sahibinin, çiftlikten eskimiş giysisi ve saçı sakalı birbirine karışmış 25 yaşındaki adamın ilk defa dışarıya çıkarak yardım istemesi üzerine polisi bilgilendirmesi sonucu gün yüzüne çıktığı aktarıldı. Yapılan araştırma sonucu, evin oturma odasında bulunan bir dolabın arkasında bodruma geçen bir yol bulunduğu ve ailenin orada yaşadığı bildirildi. 

Hollandalı baba hakkında, 9 çocuğundan en büyük ikisine cinsel tacizde bulunma, zorla alıkoyma ve özgürlüğü kısıtlama suçlamasıyla dava açıldı.

Çocuklar bazen dayakla, bazen de soğuk bir banyoda saatlerce tutularak sık sık cezalandırıldı. Bir kadın, diğeri erkek olan en büyük 2 çocuk da, 12 ve 15 yaşlarından itibaren babalarının cinsel tacizine uğradıklarını anlattı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber