Çin'de yeni meslek: Boşanma fotoğrafçısı

Çin'de artan boşanma oranları, yeni bir meslek alanı oluşturdu; boşanma fotoğrafçılığı. Artık çiftler boşandıktan sonra da kamera karşısına geçiyor. Bazı şirketlerse ayrılan çiftlerin düğün fotoğraflarını profesyonel olarak imha ediyor.

Son Güncelleme:

Çin'de evlilik oranları düştü, boşanma oranları yükseldi. El ele gülümseyen fotoğrafların yerini, yalnız ya da ayrı ayrı verilen pozlar aldı. Ülkede artık düğün fotoğrafçılığı değil, boşanma fotoğrafçılığı revaçta.

Ülkede 2016'dan 2020'ye kadar yılda 4 milyondan fazla boşanma gerçekleşti. 2019'da bu sayı 4,7 milyona ulaşarak rekor kırdı. Ve 20 yıl öncesinin rakamlarına göre dört kat arttı. Bu yılın ilk yarısındaysa yaklaşık 1,3 milyon Çinli çift boşandı.

Durum böyle olunca ülkede bazı düğün fotoğrafçıları boşanmaları da kayda almaya başladı. Bazı şirketlerse, boşanmış çiftlerin eski düğün hatıralarından kurtulmaları için anılarını profesyonel olarak imha ediyor.

Çin'de "panda köpek" şoku! Almanya'da hükümete protesto: Çevreci gruplar ayaklandı Ukrayna için direnişin sembolü haline gelmişti! Savunulmaya devam ediyor ABD'de aksiyon dolu dakikalar: Polis seyir halindeki araca tırmandı İsrail-Lübnan sınırında çatışma anları İsrail, Lübnan'ın güneyini vuruyor! Çarpıcı görüntüler servis edildi