Koronavirüse bağlı ölü sayısı 492'ye yükselirken salgında bir ilk yaşandı

Çin'de aralık ayında ortaya çıkan yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dün ölen 65 kişinin eklenmesiyle 492'ye yükseldi. Toplam vaka sayısı da 23 bini geçti. Vaka sayısı artışında ilk gerileme yaşandı.

Son Güncelleme:

İlk kez aralık ayında Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde görüldüğünden bu yana yeni tip koronavirüsten ölenlerin toplam sayısı 492 oldu. Bunlardan 490'ı Çin’de hayatını kaybeden hastalar. 65 ölümün tamamı Hubei eyaletinden olduğu öğrenildi.

Çinli uzmanlar yeni vaka sayısının sadece 3 bin 971 olduğunu, ilk kez yeni vaka sayısında gerileme tespit ettiklerini açıkladılar. Bu arada virüse yakalandıktan sonra gördüğü tedaviyle iyileşen ve taburcu edilenlerin sayısı da 911 olarak duyuruldu.

KORONAVİRÜS SALGINI

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti. 

Çin dışında Hong Kong ve Filipinler'de can kaybı yaşanmıştı.

Sonraki Haber