Cezayir'de gouda peyniri, İsviçre gravyeri üreten adam: Fikir İsviçre'den ama peynir Cezayir'den
Cezayir'de petrol sektöründe çalışırken hayallerinin peşinden Avrupa'ya giden Reşid İbersiyan, Alp Dağları'nın eteklerinde tanıştığı İsviçre ve Hollanda usulü geleneksel katkısız peynir üretimini ülkesine taşıdı.
Son Güncelleme:
İbersiyan, Alpler'den Cezayir'deki Atlas Dağları'na uzanan ilginç peynircilik hikayesini AA muhabirine anlattı.
Eğitim hayatının ardından Cezayir’de petrol endüstriyel planlayıcısı olarak çalışmaya başlayan İbersiyan, 1990'da henüz 24 yaşındayken kariyerini bu alanda sürdürmek istemediğine karar vermiş ve çok sevdiği sinemacılık üzerine eğitim almak üzere İtalya’nın başkenti Roma’ya gitmiş.
Kaynak: AA