Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya yanıt

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu'nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti."

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”Seçim öncesi her türlü yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu’nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun seçim vaatlerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Seçim öncesi her türlü yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu’nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunacağız.”

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında 17 Eylül'de yapılacak seçimleri kazanması halinde Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ni ve Ölü Deniz'in bir kısmını ilhak edeceği vaadinde bulunmuştu. Netanyahu, ayrıca Trump'ın İsrail'deki seçimlerden bir gün sonra "yüzyılın anlaşmasını" sunacağını belirterek, "Yüzyılın anlaşması Batı Şeria'daki yerleşimlerini İsrail egemenliğine katmak için büyük bir fırsat" ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber