Çavuşoğlu: Kimse bizden izinsiz çalışma yapamaz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu. Libya mutabakatına ilişkin önemli açıklamalar yaptı

Son Güncelleme:

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Türkiye ve Libra arasında imzalanan muhtıraya ilişkin Çavuşoğlu, "İmzaladığımız anlaşma uluslararası hukuka uygundur. Libya ile sismik ve sondaj çalışması yapabiliriz. Yunanistan veya AB'nin bu konuda uluslararası hukuku ve adalet divanını ilgilendiren konularda mahkeme gibi karar vermesi doğru değil." dedi. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Kıta sahanlığımız içinde bizden izinsiz kimse çalışma yapamaz, olursa engelleriz" ifadelerini kullandı.  

Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlar konusunda ise, "Dayatmayla bir yere varılamayacağını ABD Kongre üyelerinin anlaması gerekiyor." derken, ABD'de Türkiye aleyhine yaptırım kararı durumunda İncirlik ve Kürecik'in de gündeme gelebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu,  Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Radman ile düzenlediği basın toplantısında bir açıklama daha yaparak, 

"Bu anlaşma ve anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle ilgili Yunanistan'ın bir tepkisi oldu. BM'ye verdik, Yunanistan'ın kullandığı argumanlar geçersiz oluyor. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar sağlanmıştır. Eğitim, öğretim, teknik, tecrübe paylaşımıyla ilgili mutabakat zaptıdır, geçmişte de vardı, bu güncellenmiş halidir.
Türkiye sınırların ötesine bir güç gönderdiğinde, meclisten tezkerenin geçmesi gerekiyor. Libya'ya bir talep gelmediği için muharip güç göndermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 
Sonraki Haber