Camorra mafyasının eski lideri polisle iş birliği yaptı

Çok güçlü bir Camorra (Napoli Mafyası) klanının eski lideri olan Francesco Schiavone, Parma kentindeki maksimum güvenlikli cezaevinde 26 yıl kaldıktan sonra yargıyla işbirliği yapmaya karar verdi. 

Son Güncelleme:

Birçok müebbet hapis cezasına çarptırılan suçlu, bunun karşılığında Abruzzo'daki L'Aquila cezaevinde daha hafif bir cezaevine geçme hakkı kazandı.

70 yaşındaki Francesco Schiavone, 11 Temmuz 1998'de bu korkunç klanın Napoliten kalesi Casal di Principe'de yakalanıncaya kadar Casalesi çetesine onlarca yıl hükmetti. Camorra'ya karşı açılan geniş çaplı “Spartaküs” davasının baş sanığı olan Schavione, 1994 yılında mafya karşıtı rahip Giuseppe Diana'nın öldürülmesi de dahil olmak üzere altı cinayetten 2010 yılında müebbet hapse mahkum edildi.

Parlamentonun mafya ile mücadele komitesi başkanı Chiara Colosimo'ya göre, bu son pişmanlık "organize suça karşı bir darbe daha" anlamına geliyor.

Ancak bazı Camorra uzmanları onun güvenilirliğini sorgulamaktadır. “Gomorra” adlı çok satan kitabın yazarı Roberto Saviano, "Ondan önce iki oğlu yargıyla işbirliği yapmaya karar verdi ama pek bir sonuç alamadılar. Schiavone’nin Camorra'nın parasının nerede olduğunu ve siyasi çevrelerle bağlantılarını açıklayacağından şüpheliyim” dedi.

Sonraki Haber