Burası Hollanda'da hiçbir Türk'ün yaşamadığı "Turkeye" köyü!

Köy sakinlerinden Iske Geertman, "Turkeye" isminin Hollandalılar tarafından ilginç karşılandığını belirterek, "İnsanlar, bu ismi duyunca 'Türkiye'ye geldik, tatildeyiz.' şeklinde şaka yapıyor." diye konuştu.

Geertman, köy nüfusunun önceki yıllara nazaran arttığına dikkati çekerek, "Biz köydeki son eviz ve 22 numarada oturuyoruz. Sanırım 22 ev var köyde. Önceden evlerin sadece yarısı kalıcı ikamet yeriydi, diğer yarısı ise sadece yazlık ev olarak kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda köye kalıcı olarak yerleşenlerin sayısının arttığına işaret eden Geertman, "Eşim 50 yıldır bu köyde yaşıyor. Biz de önceden yazlık olarak kullanıyorduk, şimdi daha uzun kalıyoruz. Köyde önceden pek çocuk sesi duyamazdınız. Şimdi 15 civarı çocuk yaşıyor." şeklinde konuştu.

Komşusu Sturm'un Türkiye'nin gönüllü elçisi olarak köyde bulunmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Geertman, harika bir iş yaptığını ifade etti.

"Köyün ismin nereden geldiği hakkında çeşitli hikayeler var. Bunların hangisi doğru bilmiyorum." diyen Geertmen, hangi hikaye doğru olursa olsun, köyün isminden dolayı iki ülke arasında bir yakınlığın bulunduğunu söyledi.

Geertmen, daha önce hiç Türkiye'ye gelmediğini ama görmeyi çok istediğini dile getirdi.