Bulgaristan'da uyuşturucu operasyonu: 2 Türk'e gözaltı!

Bulgaristan'da düzenlenen narkotik operasyonda İran'dan geldiği tespit edilen, mermer levhalar içine gizlenmiş 400 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili 2 Türk vatandaşının gözaltına alındığı duyuruldu

Son Güncelleme:

Bulgar yetkilliler, mermer tablalarının içine gizlenmiş 400 kg eroin ele geçirildiğini duyururken, savcılıktan yapılan açıklamadaiki Türk vatandaşının uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. 

Özel Savcılık Ofisi Başkanı Valentina Madzharova, uyuşturucunun 4 konteyner içerisinde Karadeniz'deki Varna limanına getirildiğini, oradan ise güneydeki Sliven şehrinde bir depoya götürüldüğünü açıkladı.

Madzharova, "Batı Avrupa'ya dağıtılması için kurulan kaçakçılık hattının ortaya çıkarılması için İranlı kaynaklarla iletişim kuruyoruz" açıklamasında bulundu. 

Her bir tablada 3 ila 4 kilogram yüksek kalitede eroinin mermer içerisindeki oyuklara gizlendiği belirtilirken, toplam miktarın 500 kilogramın üzerinde olabileceği açıklandı.

Uyuşturucunun piyasa değerinin 16 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Madzharova, Bulgar polisi ile ABD ve Avrupalı gümrük yetkililerinin işbirliğine dayanan 4 ay süren soruşturma sonucunda yapılan baskında tutuklanan 2 Türk vatandaşının büyük çaplı uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlandığını duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber