Brezilya Sağlık Bakanı istifa etti!

Brezilya Sağlık Bakanı Nelson Teich istifa ettiğini duyurdu.

Son Güncelleme:

Brezilya'da Sağlık Bakanı Nelson Teich dilekçesinde, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile anlaşamadığını, kendisinin, aldığı kararlara katılmadığını belirtti. Haber Global'de Erhan Ertürk ile Ana Haber'e konuk olan Umut Eker Brezilya'da yaşanan krizi şöyle aktardı; "Bolsonaro birkaç gün önce açılması gereken acil işletmelerde berberlerin, spor salonlarının da olması gerektiğini söylemişti. Ondan bir gün sonra Sao Paulo Eyalet Valisi buna kesinlikle katılmadığını bu iş yerlerini de kısmi karantina alanı olarak ilan ettiklerini ve 31 Mayıs'a kadar kapalı olacağını açıkladı. Hemen onun ardından şu anda da devlet başkanına bir karşı tutum da sağlık bakanlığından geldi ve Sağlık Bakanı Nelson Teich istifa ettiğini açıkladı." dedi.

BOLSONARO'YA RAĞMEN SAĞLIK BAKANI 'YASAK GELEBİLİR' DEDİ

BİR ÖNCEKİ SAĞLIK BAKANINI GÖREVDEN ALDI

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede anlaşamadığı Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'yı görevden aldı.

Salgını küçümseyen ve Kovid-19 tedavisinde henüz onaylanmamış ilaçların kullanılmasını tavsiye eden Bolsonaro'nun, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) salgına karşı uyarılarının göz önüne alınmasını savunan Mandetta ile son zamanlarda anlaşamadığı biliniyordu.

Mandetta, yerel basına yaptığı açıklamada bugün veya yarın istifa edeceğini açıklamıştı. 

BOLSONARO SAĞLIK BAKANINI GÖREVDEN ALDI


Sonraki Haber