Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Rusya ve ABD Türkiye'nin kınanmasını veto etti

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sebebi ile toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ortak bir karara varılamadığı öğrenildi.

Son Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı gündemi ile toplandı. Toplantı sonrasında yapılan oylamada ABD ve Rusya, Türkiye’nin BMGK’de ortak kınama kararını veto ederek kendi açıklamasını yaptı.

Almanya, Belçika, Fransa, Polonya, İngiltere ve Estonya, Türkiye’nin, “temel güvenlik kaygılarını gidereceğine inanmadıkları” gerekçesini savunarak tek taraflı askeri eylemi durdurma çağrısında bulundu.

Rusya’dan BMGK’da ABD eleştirisi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı gündemi ile toplandı. Toplantı sonrasında ABD ve Rusya ortak bildiriyi veto ederek ayrı açıklamada bulundu. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, bölgede yaşanan problemlerin mimarı olarak ABD’yi ve ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçlerini işaret ederek “Bu operasyon, bazı koalisyon ortaklarının, Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptıkları demografik mühendisliğin bir sonucu. Onları bunu yapmamaları konusunda uzun süre uyardık. Şimdi Kürtler aslında orada demografik politikaları değiştiriyor” diye konuştu.

Sonraki Haber