Bir ayda 12 rahibe koronavirüsten hayatını kaybetti

ABD'de Felician Manastırındaki 12 rahibe son bir ay içerisinde koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

ABD, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 4 milyon 171 bin 378'e ulaştı.

Michigan eyaletinde Felician Manasıtırının mensubu 12 rahibe son bir ay içerisinde koronavirüsten hayatını kaybetti. Söz konusu rahibelerin yaş aralığının 69-99 arasında olduğu belirtildi. 

Felician Manastırı tarafından Temmuz ayı başında, "Koronavirüse yakalanan bazı rahibeler solunum sorunları ve çeşitli etkilerden kurtulmak için mücadele ediyorlar" açıklaması yapılmıştı.

19. Yüzyılda Polonya’dan ABD’ye göç eden Katolikler tarafından kurulan Felician Kızkardeşler cemaatinin, ABD’de ve Kanada’da 60 manastırı bulunuyor.  

Koronavirüs yüzünden yaşanan ölümler, 1918 İspanyol gribinden bu yana manastırlarda yaşanan en büyük kayıp olarak kayıtlara geçti

60 YAŞ ÜSTÜNDEKİLERİN SALGINLA DUYGUSAL OLARAK DAHA İYİ BAŞA ÇIKTIKLARI AÇIKLANDI

ScienceDaily'nin haberine göre araştırmacılar, Kovid-19 salgının ilk haftalarında ABD ve Kanada'da 18-91 yaş aralığındaki 776 kişinin duygusal durumunu inceledi.

Araştırma kapsamında, 18-39, 40-59, 60 ve üzeri yaş gurubuna, mart ve nisan aylarında günlük yapılan anketlerde, stres faktörleri, olumlu etkinlikler ve duygusal durumlarına ilişkin çeşitli sorular soruldu.

Elde edilen verilere göre 60 yaş üzerindeki grup, kendilerini Kovid-19 karşısında daha az stresli hissederken, duygusal anlamda daha güçlü bir dönem geçirdi.

Araştırmada, yaşlı ve orta yaşlı grubun gençlere kıyasla daha olumlu duyguların artmasına yardımcı olan daha fazla olumlu etkileşim yaşadıkları ortaya kondu.

Genç ve orta yaşlı yetişkin grubunun evden çalışma, çocukların evde eğitimi ve işsizlik gibi aile ve işle ilgili zorluklarla karşı karşıya kaldığı, bu grupların kişisel problemler gibi salgın kaynaklı olmayan stres faktörlerine maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğu vurgulandı.

Sonraki Haber