Bilim insanlarından akıllara 'The Last of Us' dizisini getiren korkunç senaryo: Ölümcül mantar salgınları

İspanya'da bilim insanları, küresel ısınmanın "The Last of Us" dizisinde görülen 'melez mantarlar' gibi değişiklere yol açabileceği uyarısı yaptı.

Son Güncelleme:

İspanya’daki Biyotıp Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, Candida mantarının, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliğinin bir sonucu olarak 'hibridizasyon' adı verilen nadir bir olayla değişiklik gösterdiğini söyledi.

İNSANA ETKİLERİ

Yeni süper tür, insan vücuduna enfeksiyon bulaştırma, daha yüksek sıcaklıklarda çoğalma ve antifungal ilaçlara direnç gösterme gibi spesifik özellikler kazandı. Sözcü'de yer alan habere göre, araştırmacılar, artan sıcaklıklar ve ekosistem koşullarındaki değişiklikler, küreselleşme, tarımda ilaçların ve antibiyotiklerin yaygın kullanımı gibi insan eylemleriyle birleştiğinde melezlerin daha yaygın hale gelebileceğini söyledi.

Baş araştırmacı Dr. Toni Gabaldón, “Sonuçlarımız, şu ana kadar çok az ilgi gören bir süreç olan hibridizasyonun, insan enfeksiyonuna izin veren özelliklerinin hızlı bir şekilde kazanılmasına olanak sağladığını gösteriyor. Dolayısıyla mantarlarda bu süreç, bizimki gibi bir türü fethetmek için bir kısayol olabilir.”

“Aslında, dikkatli olmak gerekirse, bu, bir mantarın hızlı bir şekilde enfeksiyon, bulaşma ve hastalık oluşturma konusunda muazzam bir kapasiteye sahip olduğu son zamanların popüler dizisi ‘The Last of Us’ın konusu. Bu da onun kısa sürede insanlığı yok etmesine olanak tanıyor” dedi.

THE LAST OF US DİZİSİNİN KONUSU

The Last of Us, 2023 yılı başında HBO Max'ta yayımlanmaya başlayan bir Amerikan televizyon dizisidir.

Naughty Dog tarafından geliştirilen ve aynı adı taşıyan, 2013 yapımı video oyununa dayanan dizide, medeniyeti büyük ölçüde yok eden bir felaket sonrasında ABD'de uzun bir yolculuğa çıkan genç Ellie (Bella Ramsey) ve ona eşlik eden Joel (Pedro Pascal) karakterlerinin öyküsü anlatılmaktadır.

Dizinin birinci sezonunun ilk bölümü 15 Ocak 2023 tarihinde, son bölümü ise 12 Mart 2023 tarihinde yayımlandı. Türkiye'de BluTV platformunda yayımlanan dizinin ilk bölümü, HBO Max'ta 4,7 milyon seyirciye ulaştı. Böylece The Last of Us, House of the Dragon'ın ardından HBO'nun 2010 yılından bu yana en büyük ikinci açılışını gerçekleştiren dizi oldu.

Dünya haberleri...

Sağlık haberleri...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber