Biden'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Trajik bir hatanın sonucu

Biden, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail güçlerince öldürülmesi hakkında yazılı açıklama yaparak, bunun gereksiz bir tırmanıştan kaynaklanan trajik bir hatanın sonucu olduğunu savundu.

Son Güncelleme:

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından öldürülmesine ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, "Ön soruşturma, bunun gereksiz bir tırmanıştan kaynaklanan trajik bir hatanın sonucu olduğunu gösterdi." dedi.

Aysenur Eygi'nin ölümüne yol açan silahlı saldırının tamamen kabul edilemez olduğunu söyleyen Biden, "Ölümü beni öfkelendirdi ve derinden üzdü." diyerek, "İsrail, Aysenur'un ölümünden sorumlu olduğunu kabul etti ve ön soruşturma, bunun gereksiz bir tırmanıştan kaynaklanan trajik bir hatanın sonucu olduğunu gösterdi. Aysenur'un ölümüne yol açan koşullar konusunda İsrail ve Filistin yetkilileriyle yakın temas halinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Biden, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tam bir hesap verilebilirlik olmalı. Ve İsrail, bu tür olayların bir daha asla yaşanmamasını sağlamak için daha fazlasını yapmalı.

Batı Şeria'daki şiddet çok uzun süredir devam ediyor. Şiddet yanlısı aşırılıkçı İsrailli yerleşimciler Filistinlileri evlerinden söküp atıyor. Filistinli teröristler sivilleri öldürmek için bombalı araçlar gönderiyor. Tüm aşırılıkçıların -İsrailliler ve Filistinliler- şiddeti körüklemek ve barışa engel teşkil etmekten sorumlu tutulmasını destekleyen politikaları desteklemeye devam edeceğim."

Sonraki Haber