Biden'ın yemin törenine damga vuran Bernie Sanders'ın eldivenlerinin hikayesi ortaya çıktı

ABD'de Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreninde, Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın sandalyenin üzerinde ellerini önünde birleştirerek oturduğu poz sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Sanders'ın eldivenlerinin hikayesi ortaya çıktı...

Son Güncelleme:

Washington'da soğuğun da etkisiyle Kongrenin önündeki bir sandalyede düşünceli bir şekilde oturan Sanders'ın fotoğrafı, sosyal medyada birçok fotomontaja konu oldu. Çeşitli mizah sitelerinde de paylaşılan fotomontaj fotoğraflar, milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı. 

Öte yandan Sanders'ın fotoğraflarda elindeki eldivenlerinin tarzı da çokça konuşuldu. Washington Post'un haberine göre Sanders'ın eldivenleri, eski kazakları değerlendiren bir ilkokul öğretmeni tarafından kendisine hediye edildi. 

Sanders'ın eldivenlerinin senatör seçildiği Vermont'ta bir öğretmen olan Jen Ellis tarafından 2 yıl önce özel olarak yapıldığı, o günden beri de Sanders'ın eldivenleri seçim kampanyası dahil her yerde taktığı anlaşıldı.

Ellis, Sanders'ın yemin töreninde eldivenleri giymesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Giydiği için gerçekten gurur duyuyorum. Hala takıyor olması hoş ve gurur verici. Açılış töreninde dünyaca ünlü tasarımcıların kıyafetlerini giyen insanlar ve benim eldivenlerimi takan Bernie vardı" dedi.

Çevre sorunlarına büyük önem veren Sanders'ın eldivenleri eski kullanılmayan ve geri dönüştürülmüş yün kazaklardan yapılmış.

ELDİVENLERİ VE MONTU YOK SATIYOR

Sanders'ın senatör olarak temsil ettiği Vermont eyaletinden bir dış giyim firması ve söz konusu montun üreticisi olan Burton Snowboards şirketi, internet sitesinin son birkaç günde ziyaretçi akınına uğradığını açıkladı.

Sanders'ın yemin töreninde giydiği montun sadece çarşamba günkü satış adedinin, son 17 gündeki toplam satışın iki katından fazla olduğunu, Sanders'ınki ile aynı renkteki montun tükendiğini belirtti.

Eldivenleri ören Jen Ellis ise sipariş yağmuruna tutuldu. Vermont eyaletinde bir kadın öğretmen olan Ellis, eldivenlerin tükendiğini açıkladı.

Son iki başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday adayı da olan Sanders, ABD'de zenginlerden daha çok vergi alınması, saatlik asgari ücretin artırılması ve herkese sağlık güvencesi sağlanması talepleriyle biliniyor.

Kendini 'demokratik sosyalist' olarak adlandıran Sanders, ABD'nin İskandinav ülkelerine benzer bir sosyal refah devleti olmasını ve yeşil ekonomiye geçişi vaat etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber