11 yaşındaki Simons, üniversitenin fizik bölümünü bitirdi: Hedefim ölümsüzlük

145 IQ'ya sahip olduğu bildirilen Laurent Simons henüz 6 yaşındayken liseye girmiş, ardından Hollanda'nın Eindhoven Teknik Üniversitesi'ne geçmişti. Bu okulla ilişiğinin kesilmesi tartışma konusu olan çocuk Anvers Üniversitesinin 3 yıllık fizik bölümünü 1 yılda bitirerek en iyi dereceyle mezun oldu

Son Güncelleme:

2019 yılında Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 20'li yaşlardaki öğrenciler arasında diz üstü bilgisayarı ile uğraşan 9 yaşındaki Laurent Simons'un lisans eğitimini tamamlayarak "dünyanın en genç üniversite mezunu unvanını" alması beklenirken, üniversite yönetimi Laurent'in daha önce mezun olmasının gerçekçi olamayacağını savunmuş ve 9 yaşındaki çocuğun geçmesi gereken sınav sayısının fazlalığına değinince ailesi üniversitenin sunduğu bu takvimi kabul etmediği için oğullarının eğitimine son vermişti.

"HEDEFİM ÖLÜMSÜZLÜK"

Anvers Üniversitesi, Simons'un Mart 2020'den beri fizik bölümünde okuduğunu, diğer öğrencilerin hepsini geride bırakarak lisans diploması almaya hak kazandığını bildirdi. Simmons'un lisans derslerine devam ederken aynı zamanda yüksek lisans dersleri aldığı ve yaz sonunda yüksek lisans programına başlayacağı belirtildi. Belçika basınına konuşan Simmons ise klasik mekanik ve kuantum fiziğine odaklandığını, bu konulardaki her şeyi bir an önce öğrenmek istediğini söyledi.

Simmons "Hedefim ölümsüzlük. Vücutta mümkün olduğunca fazla sayıda parçayı mekanik parçalarla değiştirmek istiyorum. Bunun için bir yol hazırladım. Bulmacanın ilk parçası kuantum fiziği" dedi. Hedefine ulaşmak için dünyanın en iyi profesörleriyle çalışmak istediğini dile getiren Simmons "Onların beyinlerinin içine bakmak ve nasıl düşündüklerini öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

EN GENÇ ÜNİVERSİTE MEZUNU OLACAKTI

145 IQ'ya sahip olduğu bildirilen Laurent Simons henüz 6 yaşındayken liseye girmiş, ardından Hollanda'nın Eindhoven Teknik Üniversitesi'ne geçen ve en az üç yılda tamamlanan elektrik mühendisliği bölümünü 1 senede bitirme aşamasına gelmişti. Dahi çocuğun lisans diplomasını almak üzere sadece birkaç sınava daha girmesi ve final projesini tamamlaması gerekiyordu.

Laurent böylelikle 10. doğum günü olan 26 Aralık'tan önce, rekorun şu anki sahibi Michael Kearney'i geçmek ve 'en genç üniversite mezunu' olmak istiyordu.

Şu anda dünyanın en genç üniversite mezunu unvanını elinde tutan kişi, 10 yaşında ABD'deki University of Alabama'dan mezun olan Michael Kearney.

En genç üniversite mezunu unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini alacak olan Laurent Simons, Belçika'nın Oostende kentinde doğdu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber