Bakan Çavuşoğlu: İsveç kelime oyunları ile kendini aldatıyor

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, "İsveç kelime oyunları ile bizi oyaladığını düşünüyorsa kendisini aldatıyor" dedi.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, "Gerek Türkiye gerek İran olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini güçlü şekilde destekliyoruz" dedi. 

Çavuşoğlu, "Bu ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylemdir. Evrensel değerlere de karşıdır. İsveç kelime oyunları ile bizi oyaladığını düşünüyorsa kendisini aldatıyor" diye konuştu. 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Teröristler Suriye'nin kuzeydoğusunda bölücü faaliyetlerini artırdı. PKK ve YPG'nin Suriye'de amacı belli. Sürekli güçlenmeye çalışıyorlar ve Suriye'yi bölmek amacındalar. Sınırımızın hemen ötesinde terör koridoru oluşturmak istediler. Biz hem DEAŞ'a hem de PKK'ya yönelik operasyonlarımızla bu planları öldürdük. Bizim bazı bölgeleri teröristlerden temizlememize rağmen özellikle Tel Rifat, Münbiç ve Fırat'ın doğusunda PKK/YPG mevcudiyeti devam ediyor. Bize saldırıyorlar, sivillere saldırıyorlar, azınlıklara baskıları var. Irak'ta da aynı şeyi yapıyorlar. Bu İran'a yönelik de bize yönelik de bir tehdittir. Rusya söz verdi, ABD söz verdi, iki ülke de sözünde durmadı ve hala teröristler sınırımızın ötesinde. İstanbul'daki terör saldırısını hatırlıyorsunuz. Gaziantep'te bir okulumuza yönelik saldırı oldu. Bu teröre karşı hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Rejimle görüşmelerde de terörle mücadele, toprak bütünlüğü, mültecilerin durumu ve siyasi sürecin işletilmesi gerekiyor. Bu konuda Astana garantörleri olarak üzerimize düşeni daha fazla yapmalıyız. 

İSVEÇ'TEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ PROVOKASYONU VE SAVCININ AÇIKLAMALARI

Bu konuyu değerlendiriyoruz. Savcılığın soruşturmaya gerek yok kararı son derece absürt. Hepimiz hukukun üstünlüğünün ne olduğunu biliyoruz. Bu eylem terör propagandası ile birlikte yapılıyor. İsveç'in bunlarla mücadele sözü var. İkincisi ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu provokasyon ırkçı bir saldırı. Peki, ırkçılık İsveç'te suç mu değil mi, onun cevabını versinler. Nefret suçu içeriyor. Nefret suçu serbest mi değil mi İsveç'te bunun cevabını versinler. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bu ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylemdir. Evrensel değerlere de karşıdır. İsveç kelime oyunları ile bizi oyaladığını düşünüyorsa kendisini aldatıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber