Azerbaycan Türklerinden Berlin'de yürüyüş... İran'daki katliamlarda hayatını kaybedenler anılıyor

İran'ın Güney Azerbaycanlılara karşı ırkçı ve ayrımcı politikalarına karşı düzenlenen mayıs ayaklanmasının 17. yıldönümü... Almanya'nın başkenti Berlin'de olaylarda hayatını kaybedenler için yürüyüş düzenleniyor. Gazeteci Cüneyt Karadağ, Berlin'deki yürüyüşteki son durumu aktardı.

Son Güncelleme:

2016 yılında İran resmî gazetesinde yayınlanan ve Azerbaycan Türklerini böcek olarak tasvir eden ırkçı yazı, protestolara neden olmuştu.

22 Mayıs'ta çıkan olaylarda Azerbaycanlı protestolara göre 5 binden fazla kişi tutuklandı ve işkence gördü. 150 kişi de ya öldürüldü ya da sakatlandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de olaylarda hayatını kaybedenler için yürüyüş düzenleniyor.

Yürüyüşü takip eden gazeteci Cüneyt Karadağ son bilgileri canlı yayında aktardı.

Kaynak: Haber Global TV

Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Safiyuddin mi olacak? Lübnan'dan kaçan binlerce kişi, Suriye'de Esad rejiminin boşalttığı şehirlere giderken görüntülendi İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırıları devam ediyor   Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine atılan roketler "demir kubbe" tarafından imha edildi Haiti Devlet Başkanı, BM'de konuşma yaparken suyu sürahiden içmeye çalıştı Davranış notu düşük öğrenciler sınıfta bırakılacak