This browser does not support the video element.

Azerbaycan, provokasyon peşindeki Ermenistan'a büyük darbe vurdu: Ellerinde neredeyse hava savunma sistemi kalmadı!

Yaptığı provokasyonlar Ermenistan'a pahalıya patladı. Büyük bir darbe alan ve çok sayıda mühimmatın yanı sıra mevzilerini de kaybeden Ermenistan'ın elinde neredeyse hava savunma sistemi de kalmadı. 400 Ermeni askerinin ise öldürüldüğü belirtiliyor. 

Son Güncelleme:

12 Eylül gecesinden bu yana Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan-Ermenistan sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın kesiminde geniş çaplı bir provokasyon gerçekleştiriyor.

Azerbaycan Ordusunun verdiği karşılık ile Ermenistan'ın kışkırtması engellenirken stratejik öneme sahip birçok bölgede kontrol sağlandı.

Ermenistan'ın 53 muharebe pozisyonu ve çok sayıda komuta yüksekliği kontrol altına alındı, resmi olmayan bilgilere göre 400 Ermeni askeri de öldürüldü.

Azerbaycan ordusu tarafından, Zod bölgesindeki askeri birliğin vurulduğu, hava savunma sisteminin imha edildiği ve 14 bin 500'den fazla mühimmatın ele geçirildiği bilgisi aktarıldı. 

Operasyon kapsamında Gorus rayonu ve Novruzlu yerleşimi yönünde Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait 2 adet S-300 radarı ile 5 adet S-300 lançeri imha edildi. Basargeçer rayonu ve Aşağı Karanlık yerleşimi çevresinde de 2 adet S -125 radarı kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca 1 adet elektronik harp sistemi, 20 adet top ve obüs, 10 adet ağır havan ve 6 adet mühimmat kamyonu devre dışı bırakıldı. 

Operasyonda büyük personel kaybı yaşayan Ermenistan ordusu, Azerbaycan Ordusu tarafından araç ve silah bakımından da ağır bir kayba uğratıldı. Aralarında uçaksavar füze kompleksi, haberleşme cihazları, bomba atar ve makineli tüfeklerin de bulunduğu Ermenistan'a ait çeşitli ebatta mühimmat Azerbaycan güçlerince ele geçirildi. 

Operasyonda Ermenistan’a ait 53 mevzii, 2 havan noktası, çok sayıda komuta merkezi de Azerbaycan güçlerinin kontrolüne geçti. Zod yönünde bulunan Ermeni nakliye tugayının konuşlanma noktası ile S-300 ve 2 adet S-125 tümeni de imha edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber