Azerbaycan halkının yüzde 90'a yakını Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyor

Azerbaycan'da Sosyal Araştırmalar Merkezi (MTM) Türkiye'de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir anket yaptı. Anket sonucuna göre Azerbaycan halkının yüzde 87,8'i seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağını düşünüyor.

Son Güncelleme:

 Azerbaycan'daki Sosyal Araştırmalar Merkezi, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir anket yaptı. Merkezin Yönetim Kurulu Başkanı Zahid Oruj anket sonucuyla ilgili bilgi verdi.

Oruj, anketin 64 bölgede yapıldığını belirtirken 18 yaş üstü 1070 kişinin ankete katıldığının altını çizdi.

Ankete katılanların yüzde 31'inin Türkiye'deki seçimlerle ilgili gündemi sıklıkla takip ettiklerini söylediğini ileten Oruj, yüzde 52,8'inin ise ara sıra takip ettiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 16,1'i ise Türkiye'deki seçim gündemini hiç takip etmediğini söyledi.

Oruj, ankete katılanların yüzde 90,4'ünün Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını desteklediğini belirttiğini söylerken yüzde 5,1'inin Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yüzde 0,8'inin Muharrem İnce'nin ve yüzde 0,1'inin ise Sinan Oğan'ın kazanmasını istediğini anlattı. Yüzde 3,5'luk kesim ise isim belirtmedi.

Ankete katılanların seçim tahminleri de soruldu. 14 Mayıs'ta yapılacak Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüş belirten Azerbaycanlıların yüzde 87,8'i seçimi Erdoğan'ın kazanacağını düşünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 6,3'te kalırken Muharrem İnce için katılımcıların yüzde 0,8'i, Sinan Oğan için ise yüzde 0,3'ü kazanır diye görüş belirtti. Katılımcıların yüzde 4,8'i ise soruya yanıt vermedi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber