Avrupa'da koronavirüs paniği: Bin turistin olduğu otel karantinaya alındı

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'ndaki bir otelde İtalya'dan gelen bir doktorda koronavirüs tespit edildi. Bin turist olduğu açıklanan otel karantinaya alındı.

Son Güncelleme:

Kanarya Adaları'nda bulunan bir otelde bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından İspanya Sağlık Bakanlığı, otelde kalan yüzlerce kişiye test yapılması kararı aldı. Otelin tüm müşterileriyle birlikte karantina altına alınacağı belirtildi.

Kanarya Adaları grubundan Tenerife'nin güneyine tatil için giden ve kendisini kötü hissederek hastaneye kaldırılan İtalyan vatandaşına yapılan koronavirüs testinde pozitif sonuç çıkmıştı.

Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, söz konusu İtalyan doktorun hastaneye geldiği andan itibaren Kovid-19 protokolü gereği karantinaya alındığını belirterek, öncesinde temasa geçmiş olabileceği kişilerin araştırıldığını duyurdu. 

İspanya'da bu zamana kadar benzer bir şekilde turist olarak Kanarya Adaları ve Balear Adalarına gelen iki kişide koronavirüs vakasına rastlanmıştı. Alman ve İngiliz vatandaşları olan bu kişiler, tedavilerinin ardından testlerinin negatif çıkmasıyla taburcu edilmişti. 


Sonraki Haber