Ateş hiç sönmüyor: Bakü'deki ateşgah ziyaretçi akınına uğruyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün tarihi yapılarından biri olan ve farklı dönemlerde ibadethane olarak kullanılan Bakü Ateşgahı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Son Güncelleme:

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidenler tarihi Ateş Mabedi'ni görmeden dönmüyor. Ortaçağ şehir hanlarına benzeyen Ateşgah'ın merkezinde, kare şeklindeki sunakta durmadan yanan ateş bulunuyor. Ve burası her gün ziyaretçi akınına uğruyor.

Ateşgah, bölgede çıkan doğal gazin sürekli yandığını fark eden Hindistanlı tüccarlarca yapılmıştı. Farklı dönemlerde Zerdüştler, Hindular ve Sihler tarafından ibadethane olarak kullanıldığı biliniyor.

Hatta Bakü'yü ziyaret eden seyyahlar da kitaplarında buradaki ateşin hiç sönmediğini, mabette Hindistan'dan gelen dervişlerin ibadet ettiğini anlatıyor. Ateşgah'ta Hintçe, Pencapça ve Farsça kitabeler bulunuyor. Halihazirda müze olarak faaliyet gösteren ateş mabedinde, hem Azerbaycan tarihinin çeşitli dönemlerine ait eserler hem de mabette dervişlerin nasıl ibadet ettiğini gösteren maketler sergileniyor.

Eve giren 4 metrelik piton kadını böyle sardı! İsrail'in Hizbullah'a telsizler üzerinden ikinci saldırısına dair yeni görüntüler Dünyadan parçalı ay tutulması ve süper ay manzaraları Japonya yaşlanıyor Süper bakteri krizi derinleşiyor! Nicolas Maduro'dan suikast girişimi iddiası