Aşk acısı yüzünden 67 kişiyi katletti!

Çin'de 1999-2003 yılları arasında onlarca kişiyi öldüren seri katil Yang Zhiya yeniden dünyada gündem oldu.

Son Güncelleme:

Çin'in en ünlü seri katillerinden biri olan Yang Zhiya (Yang Xinhai) 29 Temmuz 1968 yılında doğdu.
Yoksul bir ailenin çocuğu olan Yang zeki, ancak içine kapanıktı. 17 yaşında okulu bırakan Yang, ailesini terk ederek Çin'in büyük şehirlerine gitti ve işçi olarak çalıştı.

Dışarıdan bakıldığında normal ve kendi halinde duran Yang, aslında içinde bir canavarı taşıyordu.
İlk suçunu 1988 yılında işledi. Hem 1988 hem de 1991'de hırsızlık suçunda ağır şartları olan çalışma kamplarında cezasını çekti.

Ancak Yang, bununla da durmadı. 1996 yılında ise tecavüze teşebbüsten hapse girdi.
1999 yılında ise asıl vahşeti yaşatacaktı. Mutlu bir ilişkisi olan Yang'ın kız arkadaşı, Yang'ın hırsızlık ve tecavüz suçlarını öğrenince onu terk etti. Bunu kaldıramayan Yang, hıncını başkalarından aldı. 1999-2003 yılları arasında 67 kişiyi öldürdü, ayrıca 23 kadına da cinsel saldırıda bulundu.Genellikle çiftleri hedef alan Yang, geceleri evlere girerek aileleri balta, kürek ya da o an bulduğu cisimlerle öldürdü. Ekim 2002'deki bir aile katliamı ise ülkede infial yarattı. Yang, bir baba ile 6 yaşını katlettikten sonra, küçük kızın hamile annesine cinsel saldırıda bulunup katletti.

Bunun ardından ise bir büyükanne ve 2 çocuklu 5 kişilik bir aileyi katletti. Evin korku filmlerinden fırlamış halini ve cansız bedenlerini ailenin büyükbabası buldu. Kasım 2003'te ise Yang, Çin'de 4 eyalette aranıyordu. Ancak aramalar sonuç vermedi. Bulunması ise kazara oldu.

Hebei eyaletinin Cangzhou şehrindeki bir eğlence mekanında şüpheli davranan Yang, polisin radarına takıldı ve polis kim olduğunu anladı. Tüm suçlarını itiraf eden Yang, 14 Şubat 2004 yılında kurşuna dizilerek idam edildi. İtirafında Yang'ın "İnsanları öldürme arzum vardı ve bu durum beni daha da fazla öldürmeye teşvik etti. Yaşamayı hak edip etmemeleri hiç ama hiç umurumda değil. Bu beni ilgilendirmez, toplum beni hiç ilgilendirmiyor" dedi.

YILLAR SONRA YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Yang, ölümünden yıllar sonra bile ülkede ses getiriyor. İngiliz basının yaşananları gündeme getirmesiyle olay yeniden konuşulmaya başlandı. Bazı uzmanlar bu seri cinayetlerin Çin tarihindeki en büyük cinayet davası olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber