Arjantin'in 'deli' başkanı ilk bombayı patlattı

Arjantin'de dün yapılan Başkanlık seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde yaklaşık 56’sını alarak, Devlet Başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei BRICS’e katılım sürecini durdurmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme:

ABD yanlısı olan ve Amerikan dolarını ulusal para birimi yapacağını söyleyen Milei, seçim kampanyasındaki vaatleri arasında BRICS’e katılım sürecini geri çekmek de vardı.

Arjantin Dışişleri Bakanı adayı ve Milei'nin ekonomi danışmanı olan Diana Mondino, Arjantin’in BRICS'e (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) katılım sürecinin durdurulacağını söyledi.

Rus Ria Novosti ajansının haberine göre, Arjantin'in neden bu İttifak’a katılmak istediğini anlamadığını belirten Mondino, 1 Ocak 2024'te ülkesinin bu örgüte katılıp katılmayacağı sorusuna "Hayır. BRICS'e neden bu kadar ilgi olduğunu bilmiyorum" yanıtını verdi.

'ANLAMIYORUM' DİYOR

Milei'nin BRICS'e katılmanın faydalarını anlamadığına işaret eden Dışişleri Bakanı adayı, "Daha sonra bir faydası olduğu ortaya çıkarsa bunu analiz edeceğiz" dedi.

Çin ve Rusya, Batı'nın ekonomik hakimiyetine karşı BRICS grubunun genişlemesi için uğraşıyor.

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 22-24 Ağustos günleri arasında düzenlenen BRICS zirvesinde Arjantin, Mısır, İran, Etiyopya, BAE ve Suudi Arabistan İttifak’ın tam üyesi olmaya davet edildi. 

BRICS'e yeni ülkelerin tam katılımı 1 Ocak 2024'te geçerli olacak.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber