Arap Birliği'nden Trump'ın planına ret!

Arap Birliği, ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı "Yüzyılın Anlaşması" planını reddettiğini açıkladı

Son Güncelleme:

Arap Birliği, ABD Başkanı Trump'ın sözde barış planını tamamen reddettiğini ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını duyurdu.

Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planının Ortadoğu'daki 'ırk ayrımı' olduğunu söyledi.

Açıklamada, "Sözde barış planı, tek devletli durumdan, iki sınıflı vatandaş konumuna geçişi temsil ediyor. Bu ayrımcılık, Filistinlilere ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını sağlayıp, temel vatandaşlık haklarından mahrum bırakacak. ABD'nin anlaşması, istikrar sağlamıyor ya da barış yaratmıyor ancak 100 yıllık bir anlaşmazlık ve cefaya işaret ediyor." ifadeleri kullanıldı.

TRUMP'IN SÖZDE BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Arap Birliği, Filistin'in talebi doğrultusunda, ABD'nin sözde barış planını görüşmek üzere 1 Şubat'ta dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanmıştı. 


Sonraki Haber