Amerika'nın mikrop ordusu yerin altına!

Askeri mikroplar... ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bağlı yeni teknolojiler üretmekle sorumlu DARPA, genetiği değiştirilmiş bakterileri patlayıcı sensörleri aramak için kullanacak

Son Güncelleme:

Pentagon, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen, tamamen savunma amaçlı bir fikirle, genetiği değiştirilmiş bakterileri yeraltına yerleştirebilecek bir sistem geliştirmek için Raytheon şirketiyle ile bir araya geldi. 

Proje, savunma, silah ve ordu alanında çalışan Raytheon'un Worcester Politeknik Enstitüsü ile düzenlediği ortak basın toplantısında duyuruldu. Toplantıda telekinetik süper askerler ve silaha dönüştürülmüş robot böcekler yaratmaya yönelik programları da yönlendiren DARPA tarafından başlatılan, patlayıcı maddeler için toprak yüzeylerini izlemeye yönelik iki bakteri varyantı programı geliştirildiği duyuruldu. 

Bu iki varyanttan ilki bio-algılayıcı olarak biliniyor. Yani yerin altında bulunan ya da kaybolmuş patlayıcıları bu yöntemle saptanacak. İkincisi ise benzer materyallerin bulunduğu durumlarda 'parlak ışık' üretecek. Uzaktan kontrol edilebilen kameralar veya dronelar, parlak ışıkları' bulmak için alanı araştırmak üzere gönderilecek ve böylelikle yerin altında gömülü patlayıcılar bulunabilecek. 

"Bazı bakterilerin patlayıcıları tespit etmede çok iyi programlanabileceğini biliyoruz, ancak yerin altında daha zor" diyen Raytheon şirketinde araştırmacı Allison Taggart, yabancı savaş alanlarında gömülü 'beklenmeyen' patlayıcı cihazları tespit etme amacının güdüldüğünü söylüyor. Ancak Taggart, bununla birlikte ihtiyaç anında, bakteri dağıtım sisteminin modüler tasarımının ve çalışırken değiştirilebilir parçalarının başka uygulamalara izin verebileceğini saklamıyor.

Pentagon, sistemi yalnızca "savunma amaçlı" kullanmayı planladığını iddia ediyor. Fakat 'askeri mikrop' fikrini, genetiği değiştirilmiş süper dirençli bakterilerin kontrolden çıkmasıyla oluşabilecek bir kıyamet senaryosu olarak görenler de yok değil. 

Sonraki Haber