Almanya'yı sarsan dinleme skandalı... Savunma bakanının açıklaması "1234" şifresi ile paylaşıldı

Moskova'nın Alman generalleri güvenli hat kullanılmaması sayesinde dinlediği belirlendi. Bakanlığın yazılı basın açıklamasında bağlantı linkine "1234" şifresi koyulması, başka bir skandalı beraberinde getirdi.

Son Güncelleme:

Rusya'nın Almanya'yı nasıl dinlediği belli oldu. 38 dakikalık toplantıda 4 Alman generalden birinin güvenli olmayan hat kullandığı ortaya çıktı.

Açıklama Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'dan geldi. Buna göre toplantıda yer alan bir katılımcı, askeri iletişim sistemi Webex'i aramak için güvenli olmayan bir hat kullandı. Pistorius, "Rusların geniş gözetleme yetenekleri sayesinde şans eseri görüşmeyi yakaladığını var sayıyoruz" dedi. güvenli hattan aramaya yapmayan kişiye karşı disiplin önlemleri alınacağını söyledi.

Pistorius'un olaya ilişkin basın açıklaması ise başka bir skandala neden oldu. Bakanlığın internet sitesinden yapılan basın açıklamasının bağlantı linkine şifre koruması koyuldu. Ancak bu şifrenin "1234" olması alay konusu oldu. Bild Gazetesi, ses kaydının Ruslar için bir propaganda zaferi, Almanya içinse bir utanç olduğunu yazdı.

Almanya, skandalın ardından meydana gelen güvenlik zafiyeti tartışmalarına "istihbaratımız güçlü" mesajıyla yanıt verdi. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, istihbaratın personel ve teknoloji açısından önemli ölçüde güçlendirildiğini belirtti. "Alman gizli servisi kendini savunmaya hazır" diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "Almanya'yı itibarsızlaştırmaya çalışmakla" suçladı. Putin'in başarılı olamayacağını söyledi.

Merapi Yanardağı'nda volkanik hareketlilik Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin Olimpiyat Stadı'nda Dünyanın en büyük havai fişeği atıldı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa'da Aliyev'le görüştü İtalya'da şoke eden görüntüler peş peşe geldi Grev öncesi petrol istasyonunda uzun kuyruklar oluştu, kalabalık dışarı taştı