Almanya’dan sınır dışı edilen 28 Afgan serbest

Taliban yönetimi Almanya'dan sınır dışı edildikten sonra götürüldükleri Afganistan’da hapsedilen 28 kişiyi serbest bıraktı.

Son Güncelleme:

Der Spiegel, Taliban'ın Almanya'dan sınır dışı edilen 28 Afgan vatandaşını serbest bıraktığını bildirdi. Habere göre söz konusu kişiler Taliban'a nispeten hafif taahhütlerde bulunduktan sonra serbest bırakıldı.

Böylece Almanya son üç yıldır ilk kez bir grup Afgan mülteciyi charter uçakla Afganistan'a geri göndermiş oldu.

Habere göre, aralarında tecavüzün de bulunduğu ciddi suçlardan hüküm giymiş olan 28 kişinin Afganistan'a döndüklerinde ilk olarak hapsedildiklerini kaydetti. Ancak şimdi hepsi serbest bırakıldı.

Taliban'ın Doha'daki siyasi bürosunun başkanı Suhail Shaheen Der Spiegel'e yaptığı açıklamada bu kişilerin soruşturulduğunu ve ailelerinin bir daha suç işlemeyeceklerine dair yazılı güvence vermelerinin ardından serbest bırakıldıklarını söyledi.

Mültecilerin Taliban kontrolündeki Afganistan'a sınır dışı edilmesi insan hakları örgütlerinin sert eleştirilerine neden oldu. İnsan Hakları İzleme Örgütü Almanya'nın kararını kınadı ve sınır dışı işlemlerini gerçekleştirirken Afganistan'daki kritik durumu gözardı etmekle suçladı.

Sonraki Haber