Almanya'da yaşayıp Türkiye'den ev almak isteyenler dikkat!

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de yaşamasalar dahi kira geliri elde etmek amacıyla Türkiye'deki konutları tercih ediyorlar. Bunun için özel kredi imkanı geliştirildi.

Son Güncelleme:

Almanya'da yaşayan Türkleri, Türkiye'de kolaylıkla ev sahibi olabiliyor. Türkiye'de gayrimenkul alarak birikimini değerlendirmek isteyenler veya mevcut birikimlerine ek olarak konut kredisi kullanmak isteyenler, istedikleri bölgedeki konutları satın alabiliyorlar.

Hemen hemen tüm kredi ürünleri için bankalar, yurtdışında yaşayan vatandaşlara kredi imkanları sunmaktadır. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının en sık başvurduğu kredi türü "Gurbetçi Mortgage" yani yurtdışında yaşayan vatandaşlara özel konut kredisi finansmanı olarak bilinir. Bankaların yanı sıra birçok finansal kuruluş da bu konuda hizmet vermektedir. Bu popüler kredi türüne TC uyruğuna sahip yurtdışında yaşayan müşteriler başvurabilmektedir.

Yurtdışında çalışıp Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmayı amaçlayan gurbetçi vatandaşlar için Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Alternatif Bank ve Türkiye Finans gibi bankalar konut kredisi ürünleri sunmaktadır.

Aynı zamanda birçok kişi, "Türkiye dışında iken kredi kullanmak için Türkiye'ye geri dönmek zorunlu mu?" sorusunu sormaktadır. İhtiyaç kredileri gibi kredi türlerinde, Türkiye'de ikamet eden bir temsilciye vekalet verilerek işlemler gerçekleştirilebilir. Ancak bu prosedür, bankaların risk politikalarına göre değişiklik gösterebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber