Almanya'da silahlı saldırı! Çok sayıda ölü var

Almanya'nın Hanau kentinde iki ayrı kafeye yapılan saldırıda 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Son Güncelleme:

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Bild gazetesi, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de ağır yaralandığı bilgisini verdi.

Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti.

Bild, Kesselstadt'ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz'da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti.


Hanauer Anzeiger gazetesine göre, savcılar şimdiye kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Saldırganların kaçtığı bildirildi.

Görgü tanıkları, saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu öne sürdü. 

Alman polisinin son dakika olarak vatandaşlarına sosyal medyadan duyurduğu bilgiye göre, saldırgan evinde ölü bulundu. Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü, evde bir başka ceset daha bulunduğunu belirtti. 

Almanya'nın Hanau kentinde iki iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 11'e çıktı.

Alman Bild gazetesi, saldırganın Tobias isimli aşırı sağcı alman vatandaşı olduğunu, Tobias R'nin avcılık belgesi sahibi olduğunu ve ardında bir mektup ile video bıraktığını, notta "Almanya'dan çıkarılamayanları yok etmek gerekiyor" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Almanya'da yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat edenlere rahmet diliyoruz. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz, ırkçılık kollektif bir kanserdir." açıklamasında bulundu.

Sonraki Haber