Almanya şaşkın: Bizim haberimiz yok!

Almanya, Ukrayna’nın Rusya’ya saldırısıyla hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik saldırısını “çok gizli bir şekilde ve herhangi bir geri bildirim olmaksızın” hazırladığını söyledi.

Son Güncelleme:

Ukrayna, savaşın başlamasından iki buçuk yıl sonra, 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine eşi benzeri görülmemiş bir sınır ötesi saldırı başlatarak onlarca kasabayı ele geçirdiğini ve binlerce insanı tahliyeye zorladığını ifade ediyor.

“Çok sınırlı” olabilecek bir operasyon

Olaf Scholz, Ukrayna'nın komşu ülkesi Moldova'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Bu nedenle durumla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi ve bunun “alan ve muhtemelen zaman açısından çok sınırlı bir operasyon” olabileceğini, ancak bunu bilmediğini de belirtti.

Olaf Scholz ayrıca, ABD'den sonra Ukrayna'ya en fazla yardım yapan ikinci ülke olan Almanya'nın, 2025 yılına kadar geçici bütçeyi yarıya indirme planlarına rağmen, Kiev'in Rus işgaline karşı mücadelesini desteklemeye devam edeceğini yineledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Moskova'nın Ukrayna'nın doğusundaki ilerleyişini durdurmak için ortak ülkelere Rusya içinde uzun menzilli silahlar kullanmasına izin vermeleri çağrısını yineledi.

Sonraki Haber