Almanya, depremzedelere vize kolaylığı sağlamayı planlıyor

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından Türkiye ve Suriye'de yaşayanların yakınlarını 3 aylık süreyle Almanya'ya getirebilmeleri için vize kolaylığı sağlanmasını istedi. Dışişleri Bakanı Baerbock, bunun için 'görev gücü' oluşturulduğunu bildirdi.

Son Güncelleme:

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, depremzedelere vize kolaylığı sağlanmasını istedi. Konu hakkında açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ise, depremzedelere vize kolaylığı sağlanması için 'görev gücü' oluşturulduğunu bildirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'de yaşayanların yakınlarını 3 aylık süreyle Almanya’ya getirebilmeleri için vize kolaylığı sağlanmasını istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya’daki Türk ve Suriyeli ailelere, deprem bölgesindeki yakınlarını 3 aylık süreyle yanlarına almalarını sağlamak istediklerini söyleyerek, "Almanya'daki Türk veya Suriyeli ailelerin afet bölgesindeki yakınlarını bürokratik olmayan bir şekilde yanlarında getirip barınmalarını ve tedavi olmalarını sağlamak istiyoruz. Vizeler, hızlı bir şekilde verilerek üç ay boyunca geçerli olacak. Bunu Dışişleri Bakanlığıyla mümkün kılacağız" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI BAERBOCK: VİZE KOLAYLIĞI İÇİN 'GÖREV GÜCÜ' OLUŞTURDUK

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ülkede yaşayan Türkler ve Suriyelilerin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yakın akrabalarını Almanya’ya getirebilmelerine yönelik vize kolaylığı sağlanması için “görev gücü” oluşturulduğunu bildirdi.

Baerbock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya’daki Türk ve Suriyeli ailelerin depremden etkilenen yakınlarını, "barınma veya tıbbi tedavi ihtiyaçları" için bürokratik olmayan yollarla geçici olarak yanlarına almalarına yardım etmek istediklerini belirtti.

Baerbock, “Almanya Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarına hemen başlayan bir görev gücü oluşturduk. Amaç, depremden etkilenenler için vize prosedürlerini mümkün olduğunca bürokratik olmayan hale getirmek. Bunun için Türkiye'deki misyonlarımızda kadromuzu artırdık ve kapasiteleri yeniden tahsis ettik.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkede yaşayan Türkler ve Suriyelilerin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yakın akrabalarını 3 aylık süreyle Almanya’ya getirebilmeleri için vize kolaylığı sağlanmasını planladığını bildirmişti.

Daha önce Berlin Eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, eyalet hükümetinin, kentte yakınları olan depremzedelerin Berlin'e gelebilmeleri için ülkeye giriş şartlarını ve vize alma koşullarını kolaylaştırma konusunda mutabık kaldığını ifade etmiş, bazı siyasetçiler de depremlerden etkilenenlerin Almanya'ya, yakınlarının yanına geçici bir süreliğine gelebilmelerinin sağlanmasını istemişti. (İHA-AA)

Kaynak: İHA

Sonraki Haber