Aliyev bugün Paşinyan ile görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Brüksel'de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşecek. Toplantı, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Michel'ın Aliyev ve Paşinyan ile ayrı ayrı görüşmesi de planlanıyor.

Son Güncelleme:

Azerbaycan ve Ermenistan liderleri son olarak 14 Aralık 2022'de yine Brüksel'de bir araya gelmişti. Basına kapalı görüşme hakkında açıklama yapılmamıştı. ABD Dişişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel'deki görüşme öncesi Aliyev ile telefonda konuştu, "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine öncelik verilmesinden yanayız" dedi.

Azerbaycan mümkün olan en kısa sürede Ermenistan'la barış anlaşması imzalamayı istiyor. Bakü ana ilkeleri Erivan'a iletti... Aliyev son açıklamasında, "Bana verilen bilgiye göre, Ermenistan teklifimizi kabul edilebilir buluyor. Umarım Brüksel'deki toplantıda bu konu netleşir" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Yeni Kaledonya'da bağımsızlık isyanı: 6 ölü 27 ülke çekindi Mehmetçik 'ben yaparım' dedi Tek kişilik uçan araba HEXA'dan gösteri uçuşu Trump'tan seri katile övgü: Büyük usta Hannibal Lecter, harika bir adam ABD'de yıldızlı geceyi aydınlattı: Clear Lake'den dikkat çeken görüntüler Güneşteki patlama sonucu İsveç'te ortaya çıkan kuzey ışıkları büyüledi